De fire borgerlige partiene holder Norge på pinebenken. Ved 18-tiden forlot forhandlingsdelegasjonene Stortinget. "Ingen kommentar", var eneste kommentar.

"Ingen kommentar"

Venstres Ola Elvestuen bekrefter at alle fire partiene stiller mandag. Dermed er det fortsatt liv i Erna Solbergs fremste håp om å danne en flertallsregjering.

Toppolitikerne fra Høyre, Fremskrittspartiet, Venstre og Kristelig Folkeparti vil ikke si noe som helst om hvordan sonderingene/samtalene/forhandlingene om en ny regjering går, langt mindre hva de er enige eller uenige om.

Frps nestleder, Ketil Solvik Olsen ble formelig omringet da han forlot forhandlingsetasjen på Stortinget. Han rakk å svare "ingen kommentar" minst fire ganger, før han reiste av gårde.

Skal gå på rulleski

Venstres nestleder, Terje Breivik, sa ikke stort mer:

— Nå skal jeg hjem for å gå på rulleski. Vi sees på mandag.

Dermed vil ventelig ingen informasjon om de intense møtene om å danne en ny regjering sive ut før mandag. Da er det varslet at sonderingene vil fortsette, og at de fire partiene vil konsultere sine respektive partiorganer som er involvert i beslutningsprosessen. Det betyr alt fra sentralstyrer til landsstyrer og stortingsgrupper.

Siden partiorganene, etter planen, skal konsulteres mandag, er det naturlig å tro at spørsmålet de skal svare på er ja eller nei til en borgerlig regjering med fire partier.