Erna Solberg: Alle kan ikke komme til Norge

Statsminister Erna Solberg (H) sier til Dagbladet at Norges velferdssystem ikke er tilpasset mange flyktninger. Alle kan ikke komme til Norge, sier hun.

- VI MÅ GJØRE MER: Erna Solberg foran FNs hovedkvarter som hun denne uken besøker sammen med utenriksminister Børge Brende og klima- og miljøminister Tine Sundtoft.
  • NTB
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

— Jeg synes den norske debatten kan være litt unyansert. Vi har et system med velferdsordninger som ikke er tilpasset at det kommer veldig mange inn. Vi må også forstå at det er sårbarhet i vårt samfunn knyttet til dette, sier statsministeren til Dagbladet.

Solberg mener samtidig at nordmenn og verdenssamfunnet må gjøre mer for å håndtere krisen.

— Man skal aldri kimse av folks bekymring, men det er viktig å ha et bredere perspektiv på hvor store utfordringene er. Svaret er ikke at alle kan komme til Norge. Vi må gjøre mer i de aktuelle områdene, sier Solberg.

Hun understreker også behovet for at Europa må finne felles løsninger, og viser til et møte hun hadde med Tysklands statsminister Angela Merkel forrige uke.

— Tysklands bidrag til flyktningkrisen er sjenerøs, men de ser også at den sjenerøsiteten de viste i første runde er blitt overfortolket og har bidratt til større problemer. Derfor har også de måttet sette på bremsene, sier Solberg.

Statsministeren er i New York i forbindelse med åpningen av FNs hovedforsamling.

Publisert