De to er dømt til fengsel i henholdsvis elleve år og ti og et halvt år for medvirkning til drapet. En tredje mann er dømt til sju års fengsel for legemsbeskadigelse med døden til følge.

Ifølge dommen fra Oslo tingrett må de to drapsdømte betale til sammen 1 million kroner i oppreisningserstatning til fem medlemmer av familien til det 52-årige drapsofferet.

Overfalt

Mohammad Arshad var blitt overfalt med pepperspray og slått med et økseskaft og en fastnøkkel da han like etter midnatt 28. september 2013 ble funnet liggende på gaten med store skader like ved hjemmet på Manglerud.

Under én time etter at han ble funnet, døde firebarnsfaren og restauranteieren av de massive skadene han var påført.

«I skjerpende retning vektlegges at handlingen ble planlagt i forholdsvis lang tid. De tiltalte la igjen mobiltelefonene sine for ikke å kunne knyttes til hendelsen, og de hadde hansker for å hindre DNA-spor. De hadde også med seg redskaper. Handlingen synes velregissert og gjennomtenkt», heter det i tingrettsdommen.

Den fjerde tiltalte

En fjerde tiltalt, en mann på 29 år, rømte fra Norge til Pakistan etter drapet. Under rettssaken ble han av de andre utpekt som hovedmann og den som slo offeret gjentatte ganger med en fastnøkkel. Bakgrunnen for at de fire fulgte etter 52-åringen, skal ha vært at en av de dem hadde en bagatellmessig konflikt med den eldste sønnen hans.

Tidligere denne måneden opplyste forsvareren til 29-åringen, advokat Svein Holden, at klienten vil returnere frivillig til Norge i løpet av to måneder.