Kvinnen ble lam etter ulykken og krever 13,8 millioner kroner i erstatning for skadene hun ikke hadde mulighet til å verge seg mot. Tidligere har hun fått rundt 5 millioner kroner, skriver VG.

— Jeg var maksimalt uheldig. Markisen var festet med for korte skruer og løsnet helt uten forvarsel. Det var umulig for meg å unngå ulykken. Det var ikke et «hendelig uhell», og jeg hadde ingen skyld. Gårdeieren, Olav Thon, har erkjent ansvar, sier kvinnen, som var 27 år da ulykken skjedde.

Det var i slutten av september 2009 at kvinnen ble truffet i korsryggen av markisen mens hun satt på Queens pub i Oslo sentrum sammen med venner.

Hos forsikringsselskapet If har man stor sympati og medfølelse med 31-åringen, men det er uenighet om størrelsen på forsikringssummen.

— Hun har vært svært uheldig. Forsikringsselskapet har derfor utbetalt til sammen cirka 4,8 millioner kroner i foreløpig erstatning. Selskapets forpliktelse etter loven er å utbetale «full erstatning», noe som er forbundet med store elementer av skjønn. Basert på rettspraksis mener vi at «full erstatning» utgjør en god del mindre enn kravet, som etter selskapets oppfatning ligger utenfor de rammene rettspraksis tilsier, sier informasjonsdirektør Jon Berge til avisen.