— Skadeomfanget i Lærdal er omfattende, og det er viktig at involverte aktører får et oppdatert og samstemt situasjonsbilde for å skissere kortsiktige og langsiktige tiltak videre, heter det på fylkesmannens nettsider.

Ifølge NRK skal flere etater, blant annet Nav, delta på møtet.

— Nav skal også delta i møtet for å ivareta de som har mistet hjemmene sine. Vi ser det er behov for oppfølging av dem som har mistet alt. Prosten skal stå for sosial oppfølging, forklarer fylkesmann Anne Karin Hamre til NRK.

Møtet holdes i Leikanger klokka 17.15, men flere av aktørene deltar via telefon.

Samtidig er skadeeksperter fra flere forsikringsselskaper er på vei til Lærdalsøyri for å bistå de som har mistet husene sine.

– Alle er opptatt av at skadeoppgjørene skal gå så raskt og smidig som mulig. Vi føler sterkt med Lærdal-samfunnet og de mange berørte, sier kommunikasjonssjef Stine Neverdal i Finans Norge.

Hun ber alle berørte om å kontakte forsikringsselskapene sine når de får muligheten til det, men er klar over kommunikasjonsproblemene i Lærdal ettersom mobilnettet er nede.

– Brann om natten tar ofte liv, og det er et stort lyspunkt etter storbrannen at folk kom seg ut i tide, sier hun i en pressemelding