Fanas juniorjenter kuppet dameklassen

BFG Fanas juniorjenter løp så fort at de kom først i mål av alle, inkludert lagene i eliteklassen.

Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 14 år gammel

— Det var kanskje litt overraskende, men fryktelig gøy at vi klarte det, istemmer Ane Zakariassen (16), Synne Rørvik (17), Martine Eikemo Borge (16) og Ingvild Andersen (16). De løp inn til vinnertiden 6,08, og høstet applaus fra de mange tilskuerne som var med på å gjøre 1. mai-stafetten på Ask til den folkefesten det pleier å være, i nydelig solskinn.

Gular har fått et bra lag også i kvinneklassen, og her løp Ingvild Saksvik, Anne Hansen, Ida Kjelkenes og Line Røthing inn til seier i seniorklassen med tiden 6,12. Det var åtte sekunder bedre enn Osterøy på andreplass. To sekunder etter fulgte så BFG Fanas seniorlag.

— Nå gleder vi oss bare til Holmenkollstafetten, sier de fire Fana-jentene som lurte alle. Synne Rørvik og Martine Eikemo Borge hadde de beste etappetidene av alle i går, og de kan fortelle at BFG Fana kommer til å mønstre et ungt seniorlag i Oslo også neste helg.

— Av de åtte jentene som løp på våre to lag her, er det syv som har junioralder. Men vi håper jo å få med oss Stine Larsen og Kirsten Melkevik Otterbu i Holmenkollen. I så fall kan vi kanskje klare en god plassering, tror Synne Rørvik.

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

  1. Løper for en ny Kollen-triumf

Foto: Siv Dolmen

BT anbefaler

På syv år prøvde Øystein fem jobber og tre utdanninger. Så traff han blink.

Alle tre valgte feil studier etter videregående. Slik løste de det.

LES SAKEN