Nå kan du ha det mer moro med Messenger-appen

Facebooks populære meldingsapp har fått støtte for egne apper.

Facebook-sjefen Mark Zuckerberg på scenen under selskapets utviklerkonferanse, F8.
  • Tek.no
  • Anders Brattensborg Smedsrud
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

I natt norsk tid annonserteFacebook-sjef Mark Zuckerberg, på selskapets utviklerkonferanse F8, at deres populære Messenger-app har fåttenstoroppdatering.

Appen, som lar deg sende meldinger og bilder, samt pratemed Facebook-vennene dine, har nå fåttstøtte for egne utvidelsesapper.

Tanken bak å tilby egne apper som kun fungerer inne i Messenger-appen eller sammen med denne, er både åøke bruken av denog å løfte frem enkeltappersom ikke nødvendigvis gjør det så bra i App Store men som likefullt kan haverdi for Messenger-brukere medmye på hjertet.

Et helt arsenal av apper for Messenger er allerede tilgjengelig, blant annetflere bilde— og underholdningsapper.

Mestformoro-skyld

Ta et bilde og velg blant hundrevis av gratis 2D eller 3D-effekter som du kan legge på med PingTank.

Apper hvoranimerte figurer eller effekter legges som et lag på toppen av et bilde du har tatt, er i overtall.Appen PingTank er et eksempel på en Messenger-app som kan by på mye moro, i det du kan få bygninger du har tatt bilde av til å eksplodere, forvandle idylliske vårdager til uværsdager eller få det tilå regne gullmynter over selfien din.

En annen app som kan lure frem smilet er Giphy. Giphy lar deg sende ulike morsomme animerte bildeserier somgir uttrykk for om du for eksempel er oppgitt, imponert eller enig i det det snakkes om.

For å legge til eller bruke Messenger-apper trykker du på de tre sirklene i meldinger-vinduet.

Du finner alle de nye Messenger-appene ien meny inne i Messengers samtalevindu. Når du vil legge til en appsendes du til Apples App Store for å hente den ned, og deretter kan du åpne appen enten fra Messenger eller fra Hjem-skjermen hvor alle de andre appene dine ligger i dag.I tillegg til å tilby dedikerte apper for Messenger, åpner også Facebook for at for eksempelværapper eller sportsapper kan tilby seg å sende resultater rett til Messenger-vennene dine.

Mer matnyttige funksjoner

Facebook introduserte også en annen ny og mer matnyttig funksjon under nattens Messenger-oppdatering.

Nå kan du nemlig bruke Messenger-appen til å kontakte forretninger og selskaper direkte, uten å måtte lete opp telefonnummer ellerepost-adresser.

Funksjonen er ment å gjøre det lettere for deg å for eksempel klage på kundebehandlingen, spore pakker eller reservere bord. Facebook forteller også at selskaper skal stå fritt til å bruke Messenger-appen for å drive kundeservice.

Som en del av annonseringen på utviklerkonferansen ble det også kjent at Facebook satser for fullt på «Internet of Things», som altså er en betegnelse påhverdagslige apparater, som kaffetrakteren, kjøleskapet eller garasjen, som er koblet til Internett.

Det betyr med stor sikkerhet at du i fremtiden vil kunnestarte kaffetrakteren på morgenen, eller åpne garasjeporten, kun med en liten melding sendt fra Messenger-appen.

Les også:

Jakter på falske Facebook-profiler

Facebook bryter europeiske lover

Publisert