Mannen, som er i 50-årene, ble for halvannen uke siden pågrepet og siktet for seksuell omgang mot tre mindreårige barn, blant dem sin egen datter.

— En del av disse forholdene har han erkjent. Vi etterforsker på et ganske bredt grunnlag. Det kan bli aktuelt å utvide siktelsen etter hvert. Siktelsen kan bli utvidet både med flere forhold og endring av de forhold han er siktet for, sier politiavdelingssjef Einar Ingilæ ved Øst-Finnmark politidistrikt til NTB.

Flere avhør

Han understreker at politiet jobber for fullt med de mulige seksuelle overgrepene, som skal ha skjedd for flere år siden.

— Vi har stort trykk på saken, og det kommer stadig inn nye opplysninger. Men vi har ikke fått mange tips fra publikum. Opplysningene kommer gjennom avhør av ulike personer, sier Ingilæ.

Han sier det fortsatt gjenstår mange vitneavhør, og at politiet heller ikke er ferdige med å avhøre de fornærmede i saken. Ifølge Ingilæ er det både dommeravhør og rene politiavhør som gjenstår.

Den siktede kommunetoppen er foreløpig fengslet fram til fredag. Politiet utelukker ikke at det i løpet av noen dager blir aktuelt med et nytt fengslingsmøte der mannen kan bli presentert for en utvidet siktelse.

Bekymringsmelding

Ifølge NRK var det en bekymringsmelding fra barneverntjenesten som utløste etterforskningen.

— Når det kommer henvendelser til skole eller barnevern, har de meldeplikt til politiet. Det er det som har skjedd her, og det har resultert i at vi nå har en sak som vi etterforsker, sier Ingilæ til NRK.