En 29 år gammel mann ble mandag varetektsfengslet i fire uker etter at han fredag sparket og slo to kvinnelig ansatte i barnevernet i Sel og Vågå så alvorlig at de måtte sendes til sykehus med skader, melder NRK. Bakgrunnen for det voldelige utbruddet var at mannen fikk beskjed om at barnet hans skulle plasseres i et annet hjem.

Politiet var til stede i et annet rom i bygningen for å overvåke situasjonen. De kom raskt til, men måtte bruke pepperspray for å overmanne faren.

En av kvinnene er gravid og ble skrevet ut samme dag med lettere skader. Den andre ble påført kraniebrudd og lå mandag fremdeles på sykehus.

Etter at en ansatt i Nav Grorud i Oslo ble drept på jobb tidligere i år, er sikkerheten skjerpet. Forbundsleder Mimmi Kvisvik vil ha en tilsvarende gjennomgang for barnevernet.

— Vi ser bredt på hva det er vi må gjøre for å forebygge vold og trusler i tjenesten, både gjennom bemanning, kompetanse, organisering og lederskap, sier Kvisvik.

— Denne saken er et eksempel på at sikkerheten til de ansatte ikke er god nok. Her må det iverksettes tiltak slik at de ansatte kan føle seg trygge på jobb, sier Inga Laupstad, som er bistandsadvokat for de ansatte.