Tybring-Gjedde, som sitter i utenriks— og forsvarskomiteen, sier til Aftenposten. At han håper regjeringen sier nei til å ta imot våpnene.

— Jeg ser ikke poenget med å frakte våpnene helt til Norge. Vi har så vidt meg bekjent aldri produsert kjemiske våpen, og jeg stiller spørsmål ved hvorvidt vi har kompetanse til å destruere dem, sier Tybring-Gjedde.

Norge er bedt om å ta imot 500 tonn med saringass, samt nær 50 tonn med sennepsgass. Det skal være halvparten av al-Assads kjemiske våpenarsenal.

Utenriksminister Børge Brende (H) sier at Norge har forpliktet seg til å støtte FN-resolusjonen om destruksjon av Syrias kjemiske våpen, men poengterer at det kan gjøres på flere måter enn å gjøre selve jobben, blant annet ved økonomisk støtte.

— Vi har satt ned en ekspertgruppe som i løpet av de kommende dagene skal gå igjennom og vurdere om det er mulig å gjøre dette i Norge, sa Brende til NRK søndag kveld.

Både USAs utenriksminister John Kerry og president Barack Obama skal ha tatt opp spørsmålet da de fredag ringte henholdsvis Brende og statsminister Erna Solberg (H) for å gratulere med utnevnelsen av den nye regjeringen.