Kronprinsessens stebror drept

Politimannen Trond Berntsen (51) ofret eget liv i forsøket på å redde flere unge liv på Utøya fredag. Han var sønn av mor til kronprinsesse Mette-Marits avdøde ektemann, skriver Dagbladet.

Publisert Publisert

STERKT PREGET: Kronprinsesse Mette-Marit klarte ikke å holde tårene tilbake da hun minnet de omkomne etter Utøya-massakren.

  • NTB
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Trond Berntsen var sønn av Rolf Berntsen som var gift med Marit Tjessem, kronprinsesse Mette-Marits mor, og dermed kronprinsessens stebror.

— Kronprinsessens tanker går til hans nærmeste familie, sier kommunikasjonssjef Marianne Hagen ved Slottet.

Opprivende

Berntsen var på Utøya som vaktmann da Anders Behring Breivik kom til øya og gjennomførte sin massakre.

Berntsen skal ha forsøkt å stoppe drapsmannen før han selv ble drept, skriver Dagbladet.

Til kriseteamet i Øvre Eiker har Berntsens ti år gamle sønn fortalt en svært sterk og opprivende historie om hva som skjedde da faren ble drept.

Les også

[No available link text]

VG skriver at Berntsen ble skutt og drept da han forsøkte å redde flere unge. Ifølge vitner skal han ha kastet sønnen i sikkerhet bak to jenter før han gikk mot drapsmannen og selv ble skutt og drept.— Jeg kan bekrefte at et medlem i Oslo politiforening ble drept på Utøya, sier foreningens leder Sigve Bolstad til NTB. Mannen var ikke i polititjeneste fordi han ikke utøvde politimyndighet.

Nasjonal sorgprosess

Bolstad sier politiets fagforening har egne prosedyrer som innebærer hjelp til de pårørende. Dette arbeidet er allerede i gang.

Les også

[No available link text]

Les også

[No available link text]

— Det var utrolig trist å få melding om at ett av våre medlemmer er død på denne måten. Våre tanker går til hans nærmeste, men samtidig er hele denne tragedien så ufattelig at våre tanker går til alle som har mistet en av sine kjære, sier Bolstad.Leder i Politiets Fellesforbund Arne Johannessen sier til NTB at han er kjent med at en politimann ble drept på Utøya. Han sier dette er en av mange tragedier som nå har rammet oss som nasjon.

— Vi opplever alle en nasjonal sorgprosess, og drapet på ett av våre medlemmer er en del av totalbildet, sier Johannessen.

sy75eee6.jpg Foto: SCANPIX

Publisert

Sakene flest leser nå