Dette skriver de om på Twitter

Våre toppolitikere tvitrer som aldri før. Slik bruker de talerstolen.

ERNAS ORD: Hentet fra 2724 Twitter-meldinger siden september 2008.
JENS' ORD: Hentet fra 1104 Twitter-meldinger siden mars 2009.
SIVS ORD: Hentet fra 759 Twitter-meldinger siden april 2009.
  • Christian Lura
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over åtte år gammel

Jens Stoltenberg (Ap) takker og gratulerer. Erna Solberg (H) er svært opptatt av eget parti og av å takke. Siv Jensen (Frp) er om mulig enda mer opptatt av eget parti — og av Stoltenberg og Facebook.

Omtrent slik kan vi oppsummere Twitter-bruken til de tre toppolitikerne. Twitter gjør det enkelt å formulere og spre et budskap. Med andre ord perfekt for politikere, og mange av våre ledende politikere vet å bruke tjenesten.

Lite om andre

Vi har hentet ut alle Twitter- meldingene til Stoltenberg, Solberg og Jensen. Så har vi laget ordskyer av de mest brukte ordene. Jo større ord i skyen, jo oftere er ordet brukt på Twitter.

Statsminister Jens Stoltenberg troner øverst på Twitter-toppen i Norge med sine 209.000 følgere. Vi fant mer enn 1100 Twitter-meldinger som er skrevet på profilen @jensstoltenberg siden mars 2009.

Han opplyser at han ikke skriver alle selv, noen ganger dikterer han meldinger som så skrives av politisk rådgiver Sindre Fossum Beyer eller statssekretær Hans Kr. Amundsen.

Stoltenberg skriver lite om andre partier og politikere, viser analysen. Selv sitt eget parti får liten oppmerksomhet. «Ap», «Arbeiderpartiet» og «Stortinget» karrer seg så vidt inn på oversikten. «Viktig», «flott», «hyggelig» og andre positive adjektiv tar langt større plass i Stoltenbergs vokabular. Og «takk» og «gratulerer», selvsagt.

Erna skriver mest

Høyre-leder Erna Solberg er den ivrigste tvitreren i troikaen. Vi fant mer enn 2700 meldinger signert @erna_solberg siden september 2008.

Hun bruker mye plass på Høyre, men hun er også en som flittig svarer andre, både Høyre-medlemmer og politiske motstandere.

Solberg skriver selvsagt mest om Bergen av denne trioen.

Jensen lite aktiv

Frp-leder Siv Jensen bruker minst tid på Twitter av de tre, og i hele 2013 har hun tvitret kun ni ganger. Det vil sikkert øke på i valgåret.

Når hun er på Twitter, bruker hun mye tid på å skrive om Facebook. Og om Frp. Hun nevner også statsministeren ofte, og hun har brukt litt mer plass på å skrive om Krekar enn om Frps utstillingsvindu Austevoll.

Jensen har åpenbart mindre å takke for enn Stoltenberg og Solberg.

Men «hyggelig», det synes alle tre at tilværelsen er iblant.

Hvilket ord skulle du ønske politikerne brukte mer plass på? Si din mening i kommentarfeltet.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Slik er politikerne på sosiale medier

  2. - Politikere skal ikke være rosabloggere

BT anbefaler

«For en kamp av Brann. De dominerte fra start til mål.»

Sol, scoringer og stemning!

LES SAKEN