Den fire uker lange fengslingen av politimannen går ut fredag, og politiet vil ikke be om at den blir forlenget. De tror ikke han utgjør noen fare, verken for etterforskningen eller for samfunnet.

— Vi mener det ikke er fare for bevisforspillelse nå. Det gjenstår noen avhør, men ikke som han kan påvirke. Alle som står ham nær, er avhørt grundig. Vi har også kontroll på alt av bevis, som mobiltelefoner og datamaskiner, sier politiadvokat LiseDalhaugi Vestfold politidistrikt til NTB.

Fortsatt siktet

Den 40 år gamle politimann fra Telemark er siktet for å ha drept Linn Madelen Bråthen (33) ved å dytte eller kaste henne fra Breviksbrua natt til 3. august.

— Det er viktig å poengtere at siktelsen mot mannen ikke er svekket, legger Dalhaug til.

Etterforskerne har gjennomført nærmere 100 vitneavhør i saken. Blant andre er personer som var i området og folk som kjente de to, avhørt.

— Det er nok mellom fire og åtte uker til vi er ferdige med etterforskningen og klare til å ta ut tiltale. Vi venter blant annet på den endelige obduksjonsrapporten og på resultatene av tekniske undersøkelser fra Kripos, sier politiadvokaten.

Tror siktelsen frafalles

— Hvis noen skal holdes i varetekt, må det være fare for bevisforspillelse eller mistanken må være særdeles sterk. Det er den ikke i denne saken, sier politimannens forsvarer, Arne Lie, til NTB.

Forsvareren tror siktelsen blir frafalt når politiet er ferdig med sin etterforskning.

— Vi forventer at den blir frafalt, men har forståelse for at politiet vil avvente konklusjonen av etterforskningen, forteller Lie.

Politimannen, som var en venn av Bråthen, ble først pågrepet for å ha avgitt falsk forklaring i saken. 15. august ble siktelsen utvidet til å gjelde forsettlig drap. Han ble varetektsfengslet dagen etter.