Dommen har en minstetid på seks år. Mannen må også betale 250.000 kroner i oppreisning til kvinnen, skriver Drammens Tidende.

Da kvinnen ble funnet utenfor en leilighet i Skoger 31. mai i fjor, hadde hun en punktert lunge, flere brudd i ansiktsskjelettet, flere ribbeinsbrudd, brudd i nesen, brudd i høyre underarm og tre ryggvirvler.

Dumpet ved inngangen

To tenner var slått ut og hun var påført flere kutt med kniv. Hun hadde mistet mye blod og hadde en kroppstemperatur på 32,4 grader.

Mannen skal ha slept kvinnen ut av leiligheten og dumpet henne foran inngangsdøren der hun ble oppdaget av en nabo som varslet politiet.

Han er straffedømt sju ganger de siste årene, blant annet for vold mot tre kvinner han har hatt forhold til. Mannen var fortsatt i prøvetiden etter den siste voldsdommen da den siste voldsepisoden skjedde. Dermed mener retten at det er stor fare for at han på ny vil begå grov vold.

— Fengselsstraff ikke nok

«Retten finner at en tidsbestemt fengselsstraff ikke vil gi tilstrekkelig samfunnsvern», heter det.

Selv om dommen slår fast at de paret var alene i leiligheten da volden skjedde, hevder mannen at det var andre inne i leiligheten som påførte kvinnen skadene.

— Saken blir anket. Det er naturlig når han ikke erkjenner straffskyld, sier mannens forsvarer Ole Mølmshaug Lien.

Paret var inne i et slags forhold. Begge to var ruset da volden skjedde.