— Mulighetene er svært store for at Haakon blir fadder. De nordiske tronarvingene er faddere for hverandres barn, det samme var foreldregenerasjonen. Harald er for eksempel fadder for Victoria, sier NTBs mangeårige kongereporter og ekspert på området, Wibecke Lie.

Tidligere Se og hør-reporter og kongeekspert Kjell Arne Totland og den svenske eksperten Sven Hedman mener også det er «veldig nærliggende» å tenke seg at Victoria og prins Daniels nyfødte datter får norsk fadder. De tror muligheten er stor for at både Haakon og Mette-Marit vil få det ærefulle oppdraget.

— Det blir vel fem ulike faddere, vil jeg tro. Det er mulig at også danske kronprins Frederik blir fadder, men fremfor alt Mette-Marit og Haakon, for de har veldig nære relasjoner til det svenske kronprinsesseparet. Det virker sannsynlig, sier Hedman til VG Nett.

Totland påpeker at kronprinsesse Victoria er gudmor til de nordiske tronfølgernes førstefødte.

— Jeg er ganske sikker på at både vår egen kronprins Haakon og danske kronprins Frederik blir blant den lille prinsessens faddere. Slik blir alle de tre nordiske tronfølgerne faddere for hverandres barn, sier han.

Han utelukker heller ikke at kronprinsesse Mette-Marit får æren av å være fadder.

Kronprins Haakon er fra før av fadder for kronprins Frederiks førstefødte sønn, Christian. (©NTB)