Mann funnet omkommet i sjøen i Sund

Er trolig mannen som har vært savnet siden han dro ut for å fiske lørdag.

BÅTEN FUNNET: Sjarken fiskeren dro ut med ble funnet drivende i fjæresteinene i området rundt Eidespollen onsdag formiddag. Like etter ble det også funnet en omkommet person i sjøen.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

En mann i 40-årene ble meldt savnet etter at han lørdag dro ut med båt fra Kåravika i Sund kommune.

Båten ble funnet litt over klokken ti onsdag formiddag i området Eidespollen sør på Sotra, melder redningsleder Owe Frøland ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge.

– Det var redningsskøyten «Bjarne Kyrkjebø» som fant sjarken. Den drev da rundt i fjæresteinene, sier innsatsleder Rune Vedeler.

STOLSTILT LETING: Tre båter, en helikopter og mannskap på land var involvert i søket etter den savnede fiskeren.

Båten ble tatt inn til en småbåthavn i Solvika. Ifølge innsatsleder skal båten ikke ha synlige skader.

Like etter funnet av båten, observerte et redningshelikopter fra CHC en person flytende i sjøen i området der båten ble funnet.

– Vi antar at dette er den savnede som var om bord i båten, sier Vedeler.

Politiet opplyser i en pressemelding at de ikke kjenner til at det er andre savnede personer som kan sammenfalle med funnet som er gjort.

Mannen hadde på seg redningsvest da han ble funnet, ifølge politiet.

De pårørende er varslet om funnet.

Tre båter, ett helikopter og mannskap på land

Søket etter mannen ble satt i gang onsdag morgen med søk på sjø og langs strandkanten. Tre båter, ett helikopter og mannskap og frivillige på land deltok i søket, som strakte seg fra Øygarden til Austevoll, og vestover mot Fedje.

FANT PERSON: Det var et Super Puma-helikopter fra CHC som fant en død person i sjøen. Helikopteret ble rekvirert fra helikopterbasen i Florø.

Ut på fisketur

– Vi har fått opplyst at mannen skulle ut og fiske. Mannen skal ha vært alene i båten. Han ble meldt savnet av familien tirsdag kveld, sa operasjonsleder Frode Kolltveit i Vest politidistrikt til BT tidlig onsdag morgen.

Ifølge redningsleder Owe Frøland ved Hovedredningssentralen, var siste sikre observasjon av mannen da han gikk om bord i båten sin med en fiskestang lørdag ettermiddag.

Etter det hovedredningssentralen skal ha fått opplyst, er ikke mannen yrkesfisker, og båten er en fritidsbåt.

Hovedredningssentralen i Sør-Norge ble varslet tirsdag kveld, og det ble da organisert søk i aktuelle småbåthavner om båten kunne ligge der.

Da dette ikke ga resultat, ble det satte i gang søk så snart det ble dagslys. Redningsskøyten «Bjarne Kyrkjebø» og «Kristian G. Jebsen» har deltatt i søket, sammen med en båt fra Øygarden Røde Kors, et Sea King redningshelikopter og mannskaper langs land.

FRAKTET I LAND: Den savnede båten ble fraktet inn til denne havnen i Solvika i Sund.

Mannen er utenlandsk statsborger, og bosatt i Skogsvåg i Sund kommune.

Publisert: