Googles strømmetjenester lansert i Norge

Prøver å slå tre fluer i en smekk.

Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Nå kan man vel knapt klage over strømmetilbudet her i Norge, med millioner av låter fra utallige tjenester og en rekke ulike filmtilbydere å velge blant.

Likevel, alt kan bli bedre. To år etter at Google lanserte sin musikk— og videostrømmetjeneste i USA, er den klar for det norske markedet.

Strøm dine låter

7_300x533-TIXLFOttiQ.jpg

Med musikkstrømmetjenesten Google Play Musikk prøver selskapet å slå tre fluer i en smekk.For det første går de rett i strupen på Apples Itunes ved at du nå kan kjøpe låter fra deres egen butikk, som du vil ha til odel og eie helt uten noe DRM-kjas.

Om du abonnerer på tjenesten «All Access», kan du i tillegg strømme fritt fra et utvalg på over 20 millioner låter.

Dette er dog ikke særlig revolusjonerende. Det som virkelig skiller Google Play Musikk fra strømmetjenester som Spotify og Wimp, er at du kan laste opp inntil 20 000 av dine egne låter til skyen og strømme disse til enhetene dine.

Dette er flott om du ikke finner en av favoritt-artisten din på All Access, men liker å ha alt på samme sted eller bare ønsker å ha din egen musikk med deg hvor enn du er i verden.

Uansett om du velger å abonnere på All Access eller kun benytte deg av skylagringen for egen musikk, vil du kunne lagre artister, enkeltlåter eller spillelister for frakoblet avspilling på enhetene dine.

Utfordrer på video

13_300x533-oiyU3RFZxY.jpg

Google satser ikke bare på kapre markedsandeler i musikkstrømmemarkedet, også video på farten er et satsningsområde. Med Google Play Filmer kan du både kjøpe og leie filmer fra hvor som helst.De fleste filmene vil være tilgjengelig i HD-kvalitet. Google hevder at utvalget av filmer allerede er bredt og at nye filmer stadig vil bli lagt til på tjenesten. Å leie en film koster fra 29 kroner og oppover, men det er uvisst om disse prisene i første rekke gjelder HD— eller SD-filmer.

Egne apper

Googles nye strømmetjenester støtter Ios- og Android-enheter. Om du vil bruke tjenesten på datamaskinen din skjer derimot alt gjennom nettleseren, uten at du behøver å installere spesiell programvare.

Google Play Musikk ligger allerede ferdig installert mange Andriod-telefoner, og fungerte strålende da vi tok en prøverunde. Litt mer herk var det å få video-appen til å fungere.

For å få Play Film-appen installert måtte vi innom Google Play og søke etter «Play Film» før vi kunne aktivere funksjonen. Men dette holdt heller ikke.

Da vi åpnet appen fikk vi nemlig beskjed om at Play Filmer foreløpig ikke var tilgjengelig i Norge. Det som oppklarte vår lille misforståelse med appen var likevel ikke så vrien. Etter en omstart av telefonene fungerte nemlig alt fint.

Strømming av egen musikk er gratis med en Google-konto, mens All Access og filmleie koster penger. Som et introduksjonstilbud får du tilgang til All Access gratis de første 30 dagene, og deretter for 79 kroner måneden om du tegner deg opp før 30. april. Normal pris skal ifølge Google bli 99 kroner måneden fra 1. mai.

For audiofile kan musikkstrømming være et herk:

Det ønsket norske Wimp å gjøre noe med

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent
BT anbefaler

Tusenvis av kvinner fikk unødvendige skader. – Så skambelagt at de ikke engang snakker med sine nærmeste.

Tusenvis av kvinner fikk unødvendige skader. Dette er fylkeslegens sterkeste minner.

Mest lest akkurat nå

  1. Kan komme anbefaling om hjemmepåske

  2. Skjenkestopp og besøksforbud. Disse tiltakene vil regjeringen innføre dersom ikke smitten går ned.

  3. Erling Lorentzen er død

  4. Mann pågrepet etter villmanns­kjøring i Fjellveien

  5. Det er ett år siden korona kom til Bergen. Sjekk siste tall for din bydel her.

  6. Mannssjåvinistiske «Adam» er så langt unna skuespillerens virkelige jeg som du kommer