Komikeren fikk først medhold i Nedre Romerike tingrett i fjor høst, men under ankesaken har Eidsivating lagmannsrett snudd utfallet nesten på hodet. Retten har konkludert med at Steine må betale 75 prosent av kravet fra banken etter at han i 2013 sluttet å betjene lånene sine på tre luksusbiler han kjøpte, skriver Nettavisen.

Summen fordeler seg på 842.320 kroner og et tillegg for rentene av de påløpne forsinkelsesrentene på 643.778 kroner, om lag 37.000 kroner siden kravet ble gyldig fra 6. september i fjor.

— Han og jeg er selvfølgelig skuffet over rettens midt på treet-løsning. Det som er utslagsgivende for retten er en bevisfeil. Vi har fått medhold i praktisk talt alt, men det er ett punkt hvor retten har bommet på bevisvurderingen, sier Steines prosessfullmektig Jørgen Klaveness.

I retten kom det fram at Steine og flere andre kjendiser fikk kjøpe dyre biler av Auto-Forum i Drammen. I avtalen med bilforhandleren ble bilene fullfinansiert av Santander Consumer Bank og DNB og solgt med en gunstig avtale om tilbakekjøp etter ett år. Da Steine skulle levere bilene tilbake, var butikken låst og bilselgeren borte. Da sluttet komikeren å betale lånene på bilene, og Santander saksøkte ham for 1 million kroner.