Det var 18 artister og grupper, inkludert Sveriges Loreen, som var i aksjon på TV-skjermen torsdag kveld. Norge var innslag nummer 16, og delfinalen ble innledet med Serbias melodiske bidrag, etterfulgt av en «heavy» låt fra Makedonia og en fjærprydet nederlender.

Sverige som var nummer elleve i showet, flesket til med vindmaskin og snø i håp om å hanke inn nok stemmer til å gå videre, og Loreen fikk trampeklapp da hun entret scenen.

Ifølge NRKs kommentator var Tooji «klarere enn kildevann» til å framføre sitt bidrag, og han ligger godt an til å gå videre til finalen, i likhet med Loreen, skal man tro oddslistene og forhåndsprognosene.

Tooji og resten av den norske delegasjonen har vært på plass siden tidlig i forrige uke og har gjennomført to sett prøver i den nybygde Krystallsalen sør i Baku.

Det er i alt 42 deltakerland i årets Eurovision Song Contest. 36 deltar i de to delfinalene der det konkurreres om 20 finaleplasser. Den første delfinalen ble holdt tirsdag, da gikk blant annet Island og Danmark videre.

Seks land går rett til finalen lørdag, det er “de fem store» — Frankrike, Italia, Spania, Storbritannia og Tyskland, i tillegg til vertslandet Aserbajdsjan.

Aserbajdsjansk politi pågrep torsdag en rekke aktivister som demonstrerte foran TV-bygningen i Baku. De fleste av de pågrepne var medlemmer av en opposisjonsgruppe som hadde samlet seg for å lese opp et krav om løslatelse av politiske fanger og slutt på sensuren i de statlige mediene.