Etter ranet av tellesentralen i Stavanger i 2004 ble de 14 tiltalte i saken dømt til solidarisk å betale tilbake den delen av ransutbyttet på 51 millioner kroner som ikke er kommet til rette, skriver Aftenposten.

Nå er flere av dem som ble tatt og straffet for ranet blitt løslatt, og forsikringsselskapet If bekrefter overfor avisen at de forsøker å få tilbake pengene de har krav på. Blant annet har de bedt politiet om å stanse utbetalingen av en halv million kroner en av de dømte har arvet.

— Vi forbereder månedlige lønnstrekk for dem som etter hvert løslates, og skaffer seg betalt jobb. Oppdraget med inndragning av pengene vil bli gitt til ett inkassofirma. Vi vil sørge for å fornye erstatningskravet som ellers foreldes i 2017, ti år etter at Nokas-dommen ble rettskraftig, sier informasjonsdirektør Jon Berge.

Også flere av ofrene for ranet, de som arbeidet i tellesentralen og de etterlatte etter politimann Arne Sigve Klungland, ble tilkjent erstatning. If vil avvente at disse enkeltpersonene får dekket sine krav hos ranerne før selskapet vil starte inndrivelsen av sine utlegg.

Forsikringsselskapet har så langt fått inn 10 prosent av ransutbyttet. 5,6 millioner er beslaglagt fra personer som skal ha oppbevart ransutbyttet, og 164.000 kroner som var knyttet til to av de dømte. (©NTB)