Anundsen må forklare seg i Stortinget i dag

Justisministeren må forklare seg for Stortinget om asylbarna allerede i dag, etter krav fra V og KrF.

Publisert Publisert
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Det er partilederne Knut Arild Hareide (KrF) og Trine Skei Grande (V) som har krevd at justisministeren forklarer seg for Stortinget alt i dag.

— Jeg kan bekrefte at justisminister Anders Anundsen (Frp) vil orientere Stortinget før møtets slutt i dag, sier politisk rådgiver André Kolve (Frp) i Justisdepartementet til BT.

I et felles brev til Stortingets presidentskap har de de to partilederne bedt om å få ta ordet ved avslutningen av dagens stortingsmøte.

De ønsker å be om at justisminister Anders Anundsen (Frp) blir kalt inn til Stortinget for å gi en redegjørelse allerede i ettermiddag eller kveld. Skei Grande og Hareide vil at Anundsen skal «svare på spørsmål vedrørende forhold og opplysninger som er fremkommet i Bergens Tidende om utsendelse av lengeværende asylbarn», heter det i brevet.

De to viser til at viser til «at lengeværende asylbarn kan ha blitt og kan stå i umiddelbar fare for å bli utsendt på feilaktig grunnlag. Vi mener derfor at tidsaspektet er eller kan være kritisk og at dette må sees på som en hastesak».

Etter det BT kjenner til har Stortingets administrasjon allerede varslet alle de parlamentariske lederne om brevet.

BT kommer tilbake med mer.

Publisert