• Det er ingen dramatikk i dette. Det er ingen økt trusselvurdering, sier politiet.

Politiet bekrefter klokken 12.30 at de har anmodet Avinor om flyforbud over det sentrale Bergen. Det var TV 2 som første rapporterte saken.

— Hensikten er å få kontroll over det ukontrollerte luftrommet over Bergen. Bakgrunnen er den økte trusselsituasjonen vi har hatt siden torsdag, sier stabssjef Gustav Landro i Hordaland politidistrikt i en pressemelding.

Landro sier til BT at han lørdag fikk innvilget anmodningen om flyforbudsone over Bergen sentrum. Flyforbudsonen går opp til 2500 fot, og gjelder for droner, småfly, hangglidere og lignende.

Flyforbudet gjelder ikke luftambulanse, SAR (search and rescue), militæret og politiet. Bakgrunnen for forespørselen er ifølge Landro at de ønsker kontroll med luftrommet over sentrum.

- Ingen dramatikk

— Det er ingen dramatikk i dette, men vi har til vanlig ikke en generell flyforbudsone over Bergen, slik de har i Oslo. Vi ønsker å ha kontroll over luftrommet for å være i forkant, sier han.

Til nå har én drone hatt tillatelse til å fly i sentrumsområdet, i forbindelse med filming av Tall Ships Races.

— Det vil ikke bli gitt noen dispensasjoner fra nå, sier Landro, og fortsetter.

— Det er ingen økt trusselvurdering. Det kan se ut for folk som at det er en eskalerende situasjon, men det er det ikke, sier han.

Normal flytrafikk

— Flytrafikken går som normalt, og er ventet å gå som normalt videre, sierlufthavndirektør Aslak Sverderup til BT.

Klokken 13.45 opplyser politiet at helikopterflyving i Vågen i forbindelse med Tall Ships straks er forhåndsgodkjent.

Under politidirektør Odd Reidar Humlegårds redegjørelse i en pressekonferanse lørdag ettermiddag, presiserte han at politiet også fortsetter sin vanlige aktivitet.

— Når politiet i Hordaland stenger luftrommet fordi det er for mange droner i luften, har ikke det noen sammenheng med den situasjonen vi er i.