Ifølge VG bodde stesønnen sammen med mannen som politiet mener er drept, i nærheten av funnstedet i Øyer kommune i Oppland.

Bakgrunnen for politiets mistanke mot mannen i 20-årene, er ifølge avisen at han har gått under jorden etter at likrestene ble funnet i et bål ikke langt fra en populær turvei torsdag.

Etterlyst

Konstituert politimester Olav Sørby i Gudbrandsdal politidistrikt opplyste søndag at en mann i 20-årene er etterlyst, mistenkt for drap.

— Jeg har ingen formening om hvor den mistenkte befinner seg, sier Sørby til NTB.

Han vil ikke kommentere opplysningene om at den mistenkte mannen skal være stesønn til den avdøde. Etterforskerne føler seg sikre på at de har med et drap å gjøre. Politiet viser til obduksjonen, men vil ikke gå ut med dødsårsaken av hensyn til etterforskningen.

Boligsøk

Ifølge Gudbrandsdølen Dagningen gjennomsøkte politiet søndag en bolig i Øyer, nær kommunegrensen til Lillehammer, i forbindelse med saken. Boligen ligger noen kilometer fra funnstedet, og ifølge avisen leide dødsofferet en leilighet her.

Ifølge VG er den døde mannen en 58 år gammel mann fra Bergen som har bodd i kommunen i en årrekke.

Sørby vil heller ikke bekrefte disse opplysningene.

Ifølge VG har 58-åringen til vanlig bodd i utlandet, men med jevne mellomrom reiste han tilbake til Norge. Mannen hadde vært savnet siden torsdag, men ble formelt meldt savnet først lørdag.

Kripos

Gudbrandsdal politidistrikt får hjelp av Kripos i etterforskningen. Søndag drev politiet rundspørringer, vitneavhør og åstedsundersøkelser.

Det var ved 12-tiden torsdag at politiet fikk inn melding fra en privatperson som så røyk fra et sted nedenfor Hunderseterveien i Øyer. Da politiet kom til stedet, brant det fortsatt på et lite og avgrenset område. I brannrestene fant de levningene av den avdøde mannen.

Liket var sterkt forbrent og etterforskerne var til å begynne med usikre på om de hadde med et menneske å gjøre.

Vurderer internasjonal etterlysning

Politiet vurderer å sende ut en internasjonal etterlysning av den drapsmistenkte i Øyer.

— Til nå har vi lagt ham inn som etterlyst i politiets egne systemer. Foreløpig har vi ikke fått kontakt med ham, men etterforskningen fortsetter for fullt, sier konstituert politimester Olav Sørby i Gudbrandsdal politidistrikt til NTB ved 20-tiden søndag kveld.

En offentlig etterlysning av mannen har ikke vært aktuelt av hensyn til de pårørende, tilføyer han.