For begge gjelder brev— og besøksforbud i hele perioden, samt forbud mot å lese aviser og se på TV de to første ukene. Dette er i tråd med det politiet ba om.

16-årige Sigrid Giskegjerde Schjetne forsvant natt til 5. august fra Østensjø i Oslo. Hun ble funnet pakket inn i plast i et skogholt på Kolbotn én måned senere.

En 37-åring og en 64-åring er siktet for drap og har sittet i varetekt siden de ble pågrepet.

64-åringens forsvarer, advokat Aase Karine Sigmond, opplyser til NTB at hun anbefaler sin klient å anke kjennelsen til lagmannsretten.

— Vi merker oss at retten ser annerledes på mistankegrunnlaget enn det vi gjør. Vi merker oss også at retten begrunner fengslingen med det samme som ved de to foregående fengslingsmøtene. Vi mener mistankegrunnlaget mot vår klient er svekket, sier Sigmond.

Hun understreker at hun ikke har snakket med sin klient etter at kjennelsen kom.

Den siktede 37-åringen tar betenkningstid før han avgjør om han skal anke kjennelsen, opplyser forsvareren hans, advokat John Christian Elden.

— Vi noterer at retten sier saken er på samme sted som den var for fire uker siden, og at man heller ikke nå har utelukket bildrap, sier Elden til NTB.