Mannen forklarte hvor hun skulle befinne seg, og kort tid etter ble det funnet en død kvinne i en forlatt hytte nær Reskjemvannet i Bø.

Den 26 år gamle kvinnen som har vært meldt savnet fra sitt hjem i Bø i Telemark siden søndag, ble tidligere i dag funnet død i skogen i Notodden.

Det bekrefter politiet i Telemark overfor avisa Varden.

Mandag ettermiddag ble siktelsen endret til overlagt drap.Politiet i Telemark vil tirsdag begjære mannen, som er svensk, utlevert fra Sverige.

Trengte hjelp

Kvinnen ringte selv politiets nødnummer 112 søndag formiddag og ga uttrykk for at hun trengte hjelp.

Mandag ettermiddag ble hun funnet død i et skogsterreng ved Grønkjær skianlegg i Notodden kommune. Hun skal ha blitt funnet ikke langt fra en bilvei.

Den siste observasjonen av kvinnen var ved Uvdalstjønna i Bø. Hun skal da ha tilkjennegitt at hun var i nød.

Tjernet ligger et par kilometer fra boligen der hennes 45 år gamle svenske ekskjæreste bor, og hvor kvinnen også tidligere bodde.

Mannen har til nå vært siktet for å ha bortført 26-åringen. Han ble pågrepet av svensk politi i sin bil i Växjö natt til mandag. Telemark politidistrikt har sendt etterforskere til byen for å avhøre mannen.

— Utenlandsk politi ble informert om de savnede på søndag. Den svenske mannen ble pågrepet i bilen klokka 3.20 i Växjö i Sverige. Deres felles barn ble samtidig funnet i god behold, opplyser stabssjef Helge Mietle i Telemark politidistrikt.

Kripos-hjelp

Politiet ba Kripos om taktisk etterforskningsbistand. Kvinnen kontaktet politiet i 10-tiden søndag formiddag og ba om hjelp, men samtalen ble brutt.

Kvinnen ringte fra en bolig i Bø i Telemark, og vitner meldte like etter om en bil som kjørte raskt bort fra stedet med en mann, en kvinne og et mindreårig barn om bord.

Ifølge vitnene kunne det virke som om kvinnen forsøkte å komme i kontakt med forbipasserende.

Bekymret

Politiet skrev i en pressemelding søndag kveld at de ikke var sikre på hva som hadde skjedd, men uttrykte bekymring for at kvinnen og barnet hadde blitt tatt med mot sin vilje.

Både kvinnen og det 11 måneder gamle barnet er russiske statsborgere bosatt i Drammen. Mannen er svensk statsborger.

Politiet forsøkte hele søndag å komme i kontakt med de involverte og gjennomførte søk i flere områder og på en rekke ulike adresser flere steder i Telemark og Buskerud.

Politiet varslet andre politidistrikter og grenseovergangene, samt politi og tollvesen i Sverige og Danmark.