Allerede er avviklingen av 110-sentralene i Lillehammer og Gjøvik i gang. De neste nedleggelsene kan komme i Skien, Haugesund, Florø, Ålesund og Namsos, dersom Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) får gjennomslag for sitt syn, skriver Nationen.

Beslutningen om hva som skal skje med nødalarmsentralen for brann— og redningsvesen i Skien, kan komme i løpet av få dager. DSB har besluttet at nødmeldinger fra politidistriktene Telemark og Agder skal håndteres fra Arendal.

- Må stoppes

— Prosessen bør stoppes, sier stortingsrepresentant Sigvald Oppebøen Hansen (Ap) til avisa.

Han sier det ikke er tvil om hvor Arbeiderpartiet står i saken, til tross for at den ikke har vært til behandling i stortingsgruppa. Den har imidlertid vært diskutert i justisfraksjonen.

Hansen er sterkt kritisk til DSBs håndtering av landets 110-sentraler. Han mener prosessen har vært for dårlig, med korte høringsfrister og for dårlig saksbehandling.

Minner om Dagmar

Også kommunalminister og Sp-leder Liv Signe Navarsete er sterk motstander av å sentralisere 110-sentralene. Hun mener det er viktig å se beredskap i fylkessammenheng, fordi det er Fylkesmannen som har ansvaret for beredskapen.

Navarsete legger til at uværet Dagmar med all tydelighet viste hvor viktig det er med kort avstand mellom beredskapsavdelinger, Fylkesmannen og brannvesen.

I DSB sier avdelingsdirektør Anne Rygh Pedersen at det er bedre å halvere antallet sentraler nå, dersom man vurderer det som samfunnsøkonomisk klokt, istedenfor å bygge opp for så å bygge ned.