Full støtte fra Simonsen

Stortingsrepresentant Jan Simonsen kommer med varm støtte til kollega Vidar Kleppe foran kveldens rabaldermøte i Fremskrittspartiets stortingsgruppe. - Jeg har tillit til Kleppe, sier Simonsen til A-pressens Oslo-redaksjon (APOR).

Publisert Publisert

Mandag svarte Simonsen «ingen kommentar» på alle spørsmålene fra pressen, men tirsdag ettermiddag tok han bladet fra munnen. På direkte spørsmål om han har tillit til Kleppe svarer Simonsen: — Ja, det har jeg.

Med en slik uttalelse øker Simonsen faren for å gå med i dragsuget av Kleppes fall, skriver APOR.

— Det må være lov å uttrykke tillit når noen nå kritiserer en partifelle, sier han med adresse til kollegene som høyrøstet har gitt Kleppe reisepass.

Når de uttaler seg, så mener Simonsen han må kunne ta til motmæle.

Leker barnehage Jan Simonsen vil ikke reise seg og forlate gruppemøtet, slik andre kolleger har varslet de vil gjøre dersom Vidar Kleppe ankommer møtet.

— Vidar Kleppe er lovlig valgt på Stortinget for Frp og vi plikter alle å møte på gruppemøter dersom vi ikke er bortreist. Jeg kan ikke tenke meg at kolleger leker barnehage og forlater møtet, sier Simonsen, som regnes som en av de såkalte «verstingene» i Frp.

— Hva synes du om kollega Øyvind Korsberg som omtaler Vidar Kleppe som en sikkerhetsrisiko for Frps stortingsgruppe? spør APOR.

— Det har jeg ingen kommentar til. Men jeg har aldri regnet Kleppe som en sikkerhetsrisiko.

Alltid lekkasjer - Vi har i alle år hatt ubehagelige lekkasjer fra gruppemøtene, og de er det slett ikke Vidar Kleppe som har stått for, sier Simonsen til APOR.

Han rister på hodet over John Alvheims forslag om ikke å holde møter for hele stortingsgruppa for på den måten å skvise Kleppe.

— Dette høres merkelig ut. Gruppemøter er jo den arbeidsmetoden vi har for å ta stilling til forslag fra ulike fraksjoner i gruppa. Gruppemøtene fungerer demokratisk, og flertallet bestemmer. Her har jeg ingen grunn til å kritisere Carl I. Hagen, sier Simonsen.

- Alle gjør feil - Har Kleppe gjort ting som kan skade partiet?

— Det har sikkert alle gjort. Hvis du har ti debatter på radio og tv, så sier du sikkert noe spinngalt i den ene av de ti. Og så blir du tatt for det ene feilskjæret, mens folk glemmer di ni andre som har skaffet partiet massevis av velgere. Det er lett for andre å kritisere de som er mest aktive. Mange av dem som kritiserer er ofte de som selv er mest passive i gruppa, sier han til APOR.

Jan Simonsen «regner med» at nominasjonsprosessen i Vest-Agder er over og at Vidar Kleppe blir stående øverst på Frp-lista i det fylket. Simonsen vil ikke kommentere det faktum at tre kolleger fra stortingsgruppa i morgen skal gjøre et forsøk på å fjerne Kleppe fra førsteplassen.

- IKKE FARLIG: Stortingsrepresentant Jan Simonsen ser ikke på sin partifelle Vidar Kleppe som en sikkerhetsrisiko. De to gikk 1. februar sammen i fakkeltoget til minne om Benjamin Hermansen. (FOTO: SCANPIX)

Publisert

Sakene flest leser nå

  1. Sommeren på vei tilbake: - Kan bli 20 grader i Bergen fra onsdag

  2. Savnet gutt (4) funnet på Voss: – Han var så trøtt at han sovnet på skulderen til mannskapet

  3. Dette gamle kraftverket kan mangedoble produksjonen. Eierne er lei av å vente på klarsignal.

  4. Lege var smitta av farleg bakterie – Helse Førde droppa å teste

  5. Fløyfjellstunnelen åpen etter inspeksjon

  6. Beboere oppgitt over økt omkjøring i trange gater langs fjellsiden