Stoltenberg har skrevet siste ord i sin biografi

NATO-sjef og tidligere statsminister Jens Stoltenberg skrev søndag siste ord i sin biografi. — Dette er min historie, sier han.

NY BOK: Jens Stoltenberg har skrevet ferdig sin biografi, melder han på Facebook.
  • NTB
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

— Denne sommeren har jeg avsluttet et prosjekt jeg egentlig har holdt på med helt siden 2007. Det er et bokprosjekt, kunne Stoltenberg fortelle følgerne sine i en video han la ut på Facebook søndag kveld.

Smilende og lattermild fortalte han at det var på tide at han endelig fikk skrive om seg selv.

Noe ganske annet

— Det har vært skrevet veldig mye om meg i avisartikler og bøker av andre, men nå har jeg skrevet om meg selv, og det er noe ganske annet, påpekte NATO-sjefen humrende før han lot seerne se ham skrive bokas siste ord.

— Det er min historie, og da skal jeg avslutte det med å skrive de siste velvalgte ordene, sa Stoltenberg og vendte kameraet mot sin egen PC-skjerm. Under teksten «syvende og sist er dette min historie» tastet han inn «Oslo, september 2016» og «Jens Stoltenberg» på den aller siste linjen.

Det er ikke kjent hvor lang og omfattende boka er, men nederst på avslutningssiden står tallet 491, som trolig er sidetallet på avslutningssiden.

— Dermed er dette prosjektet over. Dermed sier jeg: beste hilsen, forfatter Jens og god helg og ha det bra!

Tiden som statsminister

Når boka skal utgis, forteller Stoltenberg ikke, men tidligere i sommer ble det antydet den kan bli å finne i butikkhyllene allerede i høst.

Stoltenberg har skrevet boka med hjelp av strategirådgiver Snorre Wikstrøm ved Arbeiderpartiets partikontor. Han har vært Stoltenbergs medarbeider gjennom mange år.

Stoltenberg fortalte til Dagbladet i juni at mesteparten av boka dreier seg om tiden som statsminister - debuten i 2000 som Norges yngste gjennom tidene, nederlaget i valget året etter og de to periodene fra 2005 til 2013. (NTB)

Publisert
BT anbefaler

– Han er forberedt på lang straff

De to 20-åringene bodde sammen på Eidsvåg i Bergen.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Christian og døtrene nekta å snu etter tre timar i kø. Til slutt gav kommunen etter.

  2. – Hver kveld ber jeg om det samme

  3. Mannen som ble funnet død var savnet 24-åring

  4. Askøyværing trekk seg som Unge Venstre-leiar

  5. Sjekk Brann-spillerens fotballfamilie: – Mamma sa jeg aldri ville bli like god

  6. «Om de bare hadde levert til sentrum ...»