Onsdag hadde Dagbladet en større artikkel rundt kunstfilmprosjektet til Unni Askeland, som består av ti filmer.

I det andre filmen i prosjektet, «Fearstory», er handlingen sentrert rundt John Charles Hoff, en av de tre som ble dømt for de høyreekstremistiske Hadelandsdrapene i 1982. Filmen består i hovedsak av et intervju med en mann som gir seg ut for å være Hoff.

Skiftet navn

Nå viser det seg at mannen som står fram i filmen, ikke har noe som helst med Hadelandsdrapene å gjøre. Det ble Dagbladet gjort oppmerksom på da den egentlige Hoff, som har skiftet navn, kontaktet avisen etter at artikkelen sto på trykk.

— Jeg fikk totalt hetta da jeg fikk vite at det var laget en film av det som skulle være meg. Folk er blitt ført bak lyset av en tulling, sier 52-åringen til Dagbladet. Han har nå kontaktet advokat.

Unni Askeland, som skulle ha lansert filmen på et galleri i Oslo torsdag, vil ikke kommentere saken, men gallerieier Rolf Stavnem opplyser at de torsdag morgen vil beslutte hva de skal gjøre videre.

Mannen beklager

Mannen som ble intervjuet i filmen, har samarbeidet med Askeland i nærmere ett år om prosjektet, og sier til avisen at han beklager, både overfor Askeland og den virkelige John Charles Hoff.

Nyhetsredaktør Frode Hansen i Dagbladet innrømmer at de også ble lurt.

— Saken er en påminnelse - og viser med tydelighet - at vi har et selvstendig ansvar å sjekke alle kilder, selv om andre har gjort et arbeid før oss, sier Hansen.