Den britisk-pakistanske mannen ga Oslo tingrett en forklaring onsdag formiddag som grunnleggende avviker fra tiltalen om medvirkning til drapet på den nå 28 år gamle kvinnens datter. Flere ganger under de første timene av sin forklaring gjentok mannen hvor «sjokkert», «skrekkslagen» og «lamslått» han var blitt over mishandlingen han både hørte om og så gjennom kameraet på datamaskinen sin.

Påtalemyndigheten mener det var han som instruerte kvinnen, nettopp gjennom datamaskinen, over internett fra London, i hvordan hun skulle disiplinere den drøyt halvannet år gamle datteren. Mishandlingen endte med at barnet døde av drukning — ifølge tiltalen etter å ha blitt senket med hodet først nedi en bøtte med vann.

35-åringen hevder han prøvde å få kvinnen til å slutte med slagene, mishandlingen og avstraffelsene. Han benekter kategorisk at han på noe vis instruerte henne.

Anbefalte ris på rumpa

— En gang slo hun sønnen så hardt at gutten falt. Da ba jeg henne isteden gi ham ris på rumpen. Det er jo den mykeste delen på kroppen. Et dask ville ikke gjøre så vondt. Dette var helt vanlig og akseptert da jeg selv var gutt, sa mannen.

Han er født i London i England av pakistanske foreldre, men har hele barne- og ungdomsskoletiden sin i Pakistan. Først da han skulle ta høyere utdanning flyttet han tilbake til Storbritannia, hvor han i dag bor.

I retten forklarte han at han ble opplevd som litt rampete, fordi han kunne bryte med gjengs sosial praksis for eksempel ved å gå på fester. Han beskrev barndommen sin som normal og uten spesielle innslag av fysisk avstraffelse.

Den 28 år gamle kvinnen er søster til en kamerat av ham fra barndomsårene. De fikk kontakt med hverandre igjen etter returen til England. Vennskapsforholdet utviklet seg relativt raskt til å få en vesentlig seksuell komponent, selv om de begge var gift på hver sin kant og hadde to barn hver.

Riktignok medga mannen at forholdet var spennende og opphissende, men det var hun som var den pågående i forholdet, hevdet han.

— Hun bombarderte meg med en million meldinger, sa 35-åringen.

Fortalte om voldtekter

Kvinnen er oppvokst i det pakistanske miljøet i Oslo, og skal selv ha blitt utsatt for mishandling i barndommen. Da hun fortalte 35-åringen om at hun flere ganger ble voldtatt og misbrukt, fikk han angivelig et stort behov for å være der som støtte og samtalepartner, også fordi han følte seg som en slags storebror for henne.

Historiene han ble til del var holdt hemmelig for hennes egentlige bror så vel som for den øvrige familien og nære.

— Det var mer sjokkerende enn noe annet jeg hadde hørt før. Jeg følte en overveldende sympati for henne etter hvert som jeg hørte mer om hennes historie, sa han.

Det tok rundt en måned før hun besøkte ham i London og forholdet, som så langt hadde vært basert på nettkontakt, ble fysisk. Det skal ha vært etter dette at hyppigheten i kontakten dem imellom over Facebook og forskjellige nettbaserte chattetjenester økte voldsomt.

Mannen hevder kvinne nærmest var besatt av ham, sendte hele tiden meldinger for å finne ut hva han til enhver tid gjorde og sendte bilder av seg selv for å få oppmerksomhet, ifølge forklaringen hans.