Bhatti var torsdag formiddag i avhør hos Oslo-politiet etter å ha blitt pågrepet da flyet hans landet på Gardermoen onsdag ettermiddag.

Ifølge advokaten hans frykter politiet at islamisten skal forlate Norge.

Frykter unndragelse

Oslo politidistrikt ville torsdag morgen ikke uttale seg om pågripelsen av Bhatti, men opplyser ved 11-tiden at den kjente islamisten skal framstilles for varetektsfengsling.

— Arfan Bhatti blir fremstilt for varetektsfengsling i dag kl. 15, på grunn av unndragelsesfare, skrev Oslo politidistrikt på Twitter.

Bhattis advokat John Christian Elden opplyste at avhøret torsdag kun skulle dreie seg om hvorvidt 37-åringen har planer om å reise fra Norge.

— Avhøret skulle kun dreie seg om spørsmålet om unndragelsesfare. Politiet frykter at han skal forlate Norge, sier Elden til NTB.

Siktet for vold

Politiets sikkerhetstjeneste ville torsdag formiddag ikke kommentere pågripelsen av Bhatti.

Arfan Bhatti er siktet for trusler og vold, blant annet familievold. Det er denne siktelsen som skal ha vært grunnlaget for pågripelsen. Det er også denne saken som skal danne grunnlaget for begjæringen om fengsling.

— Siktelsen er datert 19. april 2012. Han er avhørt om den tidligere og det er ikke nye dokumenter, så det er vanskelig å skjønne politiets iver etter å avhøre ham på nytt, sier Elden.

Advokaten sa onsdag til flere medier at Bhatti bare er på besøk i Norge for å hilse på familien. Selv om 37-åringen har norsk statsborgerskap, skal han anse Pakistan for å være sitt nye hjem. Etter at han i fjor høst slapp ut av fengsel nord i Pakistan og bosatte seg i en naboby, skal han ha stått på pakistanske myndigheters flyforbudsliste som forhindret ham i å reise til Norge. Han ble tatt av denne listen i forrige uke.

- Vil bli

Bhattis bror har nylig sagt til VG at Arfan Bhatti nå ønsker å bli i Norge.

— Han er jo nordmann. Han ønsker å komme tilbake for å bosette seg og begynne å arbeide. Det var det han sa til meg i alle fall, sa broren.

Ifølge TV 2 skal Politiets sikkerhetstjeneste lenge ha vært bekymret for at Bhatti skulle returnere til Norge. Bhatti selv skal etter løslatelsen fra fengsel ha gitt uttrykk for at han slapp å bli utvist til Norge.

— Jeg vil nok ta en tur eller to til Norge i private ærender, men jeg kommer aldri til å bosette meg i landet, fordi islam ikke tillater muslimer å bosette seg i de vantroendes land, sa Bhatti til VG da han var fengselet i november 2013.