Ikke flertall for omstridt fraværsgrense

Arbeiderpartiet sier nei til regjeringens forslag om en fraværsgrense på 10 prosent i videregående skole. Dermed er det ikke flertall for forslaget på Stortinget.

NEI: Flere hundre elever droppet skolen, uten gyldig fravær, for å demonstrere mot forslaget 11. mai. Her fra Torgallmenningen i Bergen. ARKIVFOTO: GIDSKE STARK
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

— Arbeiderpartiet vil ha klare regler mot ugyldig fravær i skolen og at skolene skal ha effektive og gode reaksjoner når reglene brytes. Regjeringens forslag om nye fraværsregler bidrar ikke til det, skriver Ap-nestleder Trond Giske på sin Facebook-side.

Partiet tok stilling til saken under gruppemøtet onsdag. Fra før er det klart at verken KrF, Venstre, SV eller Senterpartiet støtter den nye grensen på maks 10 prosent fravær i hvert enkelt fag på videregående skole.

BTs leder:

Les også

Det får være grenser for fravær

Regjeringspartiene var derfor avhengig av støtte fra Ap for å få flertall for sitt forslag, men slik gikk det altså ikke.

— Regjeringen må lage en ny forskrift i dialog med sektoren, konkluderer Giske, som er leder i Stortingets kirke-, utdannings- og forskningskomité.

I Bergen

Les også

møtte hundrevis av elever opp

for å protestere mot regjeringens nye fraværsgrense.

DEMONSTRERTE: Katrina Kiesnere (til v.), Madelene Larsen og Aleksandra Lønøy fra Årstad videregående skole møtte opp for å vise motstand mot fraværsgrensen under demonstrasjonen i Bergen for et par uker siden. ARKIVFOTO: GIDSKE STARK

Utdanningskomiteen på Stortinget skal avgi sin innstilling i saken neste tirsdag.

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) sa tirsdag at stortingsflertallet vil gjøre elevene en bjørnetjeneste dersom de dropperfraværsgrensen, slik SV har tatt til orde for.

**Les deg opp på saken:**

Elev:

Les også

«Skolen er ikke en fabrikk der de som får over 10 prosent fravær skal elimineres»

Elev:

Les også

Smakløst å skylde på skolen

Lærer:

Les også

I klasserommet bestemmer jeg

Reglene:

Les også

Dette fraværet blir du ikke straffet for

Kunnskapsministeren:

Publisert