Neste års jakt starter nå

Ønsker du å bli jeger? Dersom du har tenkt deg på jakt neste høst, må du starte forberedelsene allerede nå i vinter.

  • Tor Leif Pedersen
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 17 år gammel

Vinteren og våren er perfekt til å planlegge og forberede seg på neste års jakt. For å kunne gå på jakt, må du ha avlagt jegerprøven. Før du kan gå opp til prøven, må du ha gjennomført et obligatorisk, tretti timers jegerprøvekurs. Kurset har en teori— og en praksisdel.

De lokale jegerforeningene er satt til å gjennomføre kursene. Å komme i kontakt med foreningene er ikke alltid så lett. På hjemmesidene på Internett er det lett å finne frem til hvor du skal komme i kontakt med kursarrangørene. Via forbundets hjemmeside på Internett, kan du klikke deg videre til din lokale forening. (Adressen er: www.njff.no)

Fylkessekretær Alv Arne Lyse i NJFF, Hordaland, sier til BT at prisen for å ta dette kurset varierer fra lokallag til lokallag. I store lokallag blir det arrangert mange kurs. Da blir belastningen stor for instruktørene. I disse lagene er kursavgiften høyere enn i små foreninger der det kanskje bare arrangeres ett kurs i løpet av vinteren. Dette er bakgrunnen for at det kan koste fra 1000 til 2500 kroner å gå jegerprøvekurset. Kurset skal bare tas en gang - nemlig første gang du skal ut på jakt.

Skal du jakte på storvilt som hjort, elg, villrein og rådyr, må du hvert år avlegge skyteprøve for å kunne gå på jakt.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Flere skal få jakte