Dette er Googles nye TV-plattform

Forsøker på nytt med Android TV.

Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Det begynner å bli ganske lenge siden Google forsøkte seg med en egen smart-TV-plattform. Google TVble lansert allerede i 2010, men dette konseptet klarte aldri å hevde seg i konkurransen med de mange andre lignende produktene på markedet.

I fjor dukket det opp rykter om at Google villerevitalisere TV-satsingen sin med noe de kalte Android TV, og for noen måneder sidenkom flere opplysninger om prosjektet til overflaten, men uten kommentarer fra Google selv.

Nå er imidlertid katten ute av sekken, for på I/O-utviklerkonferanse kom Google omsider med en offisiell kunngjøring avAndroid TV-plattformen.

Intelligente søk og stemmestøtte

Teknisk ansvarlig for Android, Dave Burke, lanserte Android TV under Googles utviklerkonferanse.

Kunngjøringen bekrefter mye av det som allerede ble avslørt i april, nemlig at plattformen har fokus på å finne og spille av innhold så enkelt og strømlinjeformet som mulig.Som et ledd i dette skal søkefunksjonen være spesielt brukervennlig og effektiv. Systemet bruker både stemmesøk og GooglesKnowledge Graph-teknologi, som byr på intelligente søk og støtte for naturlig språk.

Dermed kan du for eksempel benytte mer avanserte søkefraser som «Oscar-nominerte filmer fra 2006», og få opp en liste over filmene.

Android TV vil også har et omfattende system for anbefaling av innhold, basert på historikken din. Som tidligere antydet får den nye plattformen også støtte for spill via Google Play, og i den forbindelse følger det med en egen håndkontroll.

Støtte for strømming fra andre enheter

I tillegg til dette kan Android TV brukes med de nylig kunngjorteAndroid Wear-klokkene, som kan benyttes til å styre grensesnittet. Plattformen støtter dessuten strømming av innhold direkte fra andre enheter, på samme måte somGoogle Chromecast.

Ellers vil Android TV altså ikke komme som en egen boks, men derimot bygges inn i tredjepartsprodukter som strømmebokser, TV-er og spillkonsoller.

Ifølge Google vil det dukke opp TV-er fra Sony, Philips og Sharp neste år med Android TV innebygd, og blant andre Razer skal være i gang med en mer spillfokusert utgave av systemet.

Mer informasjon finne du på GooglesAndroid TV-side, og under kan du se en video fra nettstedet The Verge, som fikk teste ut plattformen en liten stund.

Android skal også innta bilene:

Google viste frem sitt nye Android Auto-konsept

Publisert
BT anbefaler

Karoline Kyte vant kvinneklassen med supertid

Her kan du se deg selv og andre underveis og på målstreken.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Karoline Kyte vant kvinneklassen med supertid

  2. – Jeg redder liv, men føler meg dum og ensom

  3. Flere land har snublet etter en gjenåpning. Derfor kan Norge lykkes bedre.

  4. Båtbrann i Øygarden: – Ingen personer om bord

  5. Ordføreren i Bergen oppfordrer innbyggere til å skape folkefest i dag

  6. Se deg selv eller naboen slite seg i mål