Denne appen er antisosial

«Cloak» skal hjelpe deg med å unngå vennene dine i det virkelige liv.

Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Frykter du å støte på noen av nettvennene og kontaktene dine i det virkelige liv? Det gjør åpenbart utviklerne bak appen Cloak.

Ved hjelp av lokasjonsdata skal Cloak gjøre det enklere å unngå å møtes ansikt til ansikt. Og vi som trodde sosiale medier og tjenester handlet om å holde kontakt, finne hverandre og oppdatere omverden på hva vi gjør og hvor vi er.

På kartet kan du se hvor dine kontakter befinner seg. Foto: Cloak

Skjønt så skjermbaserte som vi har blitt i vår kommunikasjon med omverdenen er det kanskje ikke så rart. Den siste tiden har det dessuten dukket opp flere tjenester og apper som nettopp handler om at man kan være anonym og sende meldinger til få og utvalgte personer.Som for eksempel Facebook-oppkjøpte Whatsapp og Secret. Sistnevnte en app som lar deg anonymt poste dine innerste hemmeligheter.

Asosiale prosjekter

Ifølge the Washington Post kan det synes som om Chris Barker, som står bak appen sammen med Brian Moore, har en viss misantropisk tilnærming.

Han er nemlig også mannen bak unbaby.me som lar deg bytte ut de mange babybildene på Facebook med noe du heller vil se. Hate with Friends, er at annet av Barkers prosjekter.

I en e-post til Washington Post i anledning lanseringen av Cloak, sier Barker at «Twitter og Facebook er trange heiser hvor vi stues sammen», og at «jeg tror antisosialeprosjekter av denne typen er noe vi kommer til å se mer av fremover.»

Cloak som selv referer til appen sin som «inkognito-modus for det virkelige liv», med klar adresse til Google Chrome-nettleserens anonyme modus med samme navn.

Ikke for alle venner

Cloak-TF5R4op9vr.jpg

Hvordan fungerer så Cloak? Med appen installert, kan du velge å synkroniseres den med Instagram og Foursquare, for så å kunne se på et kart hvor dine Instagram— og Foursquare-kontakter til en hver tid befinner seg. Du kan kan også velge i hvor stor radius «venne-alarmen» skal fungere.Men støtte for verdens største sosiale nettverk, Facebook, har Cloak foreløpig ikke. Ei heller Twitter-kontaktene dine kan den synke opp med. Det legger nødvendigvis en demper på brukervennligheten og muligheten for å gå klar av nettkontaktene dine neste gang du må en tur til byen eller på butikken.

Cloak er foreløpig kun tilgjengelig på App Store.

Les også:

Unngå for all del disse mobil- og nettbrett-tabbene.

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent
BT anbefaler

Hvis Jofrid ringer, kan du bli bedt om Vipps-logg og bankutskrift

Slik jobber smittesporerne.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Åtte av ni nye tilfeller tilknyttet Rothaugen

  2. Noen få bydeler i Oslo står for storparten av pasientene.

  3. Politiet dro fra fest til fest etter meldinger om bråk: Så raserte beboer leilighet

  4. – Stadig færre barn får spise vanlig mat i barnehagen

  5. Det nedlatande synet på sjukepleiarar gjer oss dårlegare rusta når neste krise kjem

  6. Slik ser det ut over Filefjell