Det melder VG.

Frp har i dag to nestledere: Per Sandberg og Per Arne Olsen. Sistnevnte tar ikke gjenvalg og ønsker heller ikke noen ny periode på Stortinget.

— Jeg vil presisere at jeg ikke er kampkandidat mot Per Sandberg, men har sagt ja til å bli vurdert til Per Arne Olsens plass, sier Solvik-Olsen. Heller ikke han ønsker gjenvalg til Stortinget, men mener det er fullt mulig å være nestleder likevel.

Aftenposten skrev onsdag at det er murring i visse kretser i partiet over Sandbergs uttalelser til TV 2 i forrige uke. Hans frustrasjon over dårlig oppslutning og uklar profil ble tolket som kritikk av den tilnærmingsstrategien til de andre partiene på borgerlig side som partileder Siv Jensen står for.

Enkelte fylkeslag har også trukket fram Anders Anundsen, lederen i kontroll- og konstitusjonskomiteen, som en kandidat til et lederverv. Det er landsmøtet i mai som skal bestemme sammensetningen av partiledelsen.

Sandberg sier til VG at han er kjent med at flere navn er framme i spekulasjonene og at det også stilles spørsmål ved hans egen posisjon.