Solberg: Flertallsregjering vil gi større stabilitet

Statsminister Erna Solberg (H) oppsummerte den politiske høsten med å trekke opp noen store linjer før regjeringsforhandlingene starter over nyttår.

Publisert Publisert

ORIENTERER: Statsminister Erna Solberg under sin halvårlige pressekonferanse i regjeringens representasjonsanlegg i Oslo. Foto: Stian Lysberg Solum, NTB scanpix

  • kristian.sollie.skardalsmo@ntb.no
  1. Leserne mener
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

– I januar går vi i gang med forhandlinger om en utvidelse av regjeringen. Dette er muligens min siste halvårlige pressekonferanse som leder for en mindretallsregjering, sa Solberg under en pressekonferanse torsdag formiddag.

– Jeg mener vi har fått mye til som mindretallsregjering. Men selvfølgelig vil muligheten bli enda større med en flertallsregjering. Det gir større stabilitet, understreker statsministeren.

Turbulent år

Selv om det nå blir forhandlinger om en flertallsregjering, har 2018 vært et turbulent år for Solberg, med to statsrådsavganger, metoo-avsløringer og hard kritikk for svikt i arbeidet med sikkerhet og beredskap.

– Alle vet at det har vært en del politisk støy. Men på den politiske Richter-skalaen er det knapt registrerbart, særlig hvis vi sammenlikner oss med verden rundt oss, sier Solberg.

Solberg understreker at en ny regjering må fortsette arbeidet med å omstille norsk økonomi ved å kombinere økonomisk vekst med å redusere klimautslippene. Samtidig handler mye om å kvalifisere flere innvandrere, folk med hull i CV-en og med nedsatt funksjonsevne for arbeidslivet.

Gjenvalg

Solberg mener en eventuell borgerlig flertallsregjering vil ha gode muligheter for å bli gjenvalgt i 2021.

– Men vi vet også at gjenvalg ikke kommer av seg selv. Det krever hardt arbeid. Vi må fortsette å levere på løfter og ambisjoner.

– Det viktigste er å skape et bærekraftig velferdssamfunn. Det er vi godt i gang med, men vi er ikke i mål. Vi kommer aldri til å være i mål med denne typen spørsmål.

Publisert