Det var 17. mai at Statoil oppdaget en unormal utgraving av masse under én av de fire brønnrammene på havbunnen under Snorre B-plattformen.

— Sånn som vi vurderer situasjonen nå, er den stabil, men ikke avklart. Statoil jobber med å finne ut av hva som egentlig har skjedd. Vi vet ikke årsaken til gropdannelsen, og det er det viktig å komme til bunns i, sier presskontakt Øyvind Midttun i Petroleumstilsynet til Stavanger Aftenblad.

Produksjonen fra brønnen ble stengt og mandag ble 33 personer fløyet til land som et føre var-tiltak etter at det ble observert bevegelse i gropen under brønnrammen. Det ble også observert indikasjoner på olje og/eller gass.

Miljøorganisasjonen Bellona frykter at Statoil ikke har kontroll på brønnen, og at situasjonen kan ende med en utblåsning.

— Gropen er stabil og overvåkes kontinuerlig. Ingen av undersøkelsene som er gjennomført siden gropen ble oppdaget 17. mai, har påvist tegn til lekkasje av hydrokarboner, forsikrer informasjonssjef Ørjan Heradstveit i Statoil.

Produksjonen fra de tre andre brønnene på Snorre B ble stanset søndag etter at et kortvarig strømutfall som skyldtes feil i et elektronikkort. Det er ikke klart når produksjonen i disse brønnene blir startet opp igjen. Statoil utelukker at det er en sammenheng mellom gropdannelsen og strømutfallet.