Drapet på 17 år gamle Birgitte Tengs på Karmøy i 1995 er fortsatt uoppklart. Hennes fetter ble først dømt for drapet, men tre år senere ble han frikjent i Gulating lagmannsrett. I et sivilt søksmål ble han deretter dømt til å betale erstatning til Tengs' foreldre, men avgjørelsen ble opphevet av Menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg.

Venter på svar

Han føler seg likevel ikke renvasket, og har derfor via sin advokat Arvid Sjødin bedt om at politiet igangsetter ny gransking. Haugaland og Sunnhordland politidistrikt kontaktet Kripos om dette i fjor høst.

— Det tar svært lang tid å få svar fra Kripos på vår forespørsel fra i fjor høst. Derfor purrer vi nå. Når vi har fått svar, er det naturlig at vi ganske raskt tar en vurdering sammen med statsadvokaten for å finne ut hva som kan og bør gjøres, sier politimester Kaare Songstad i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til NRK.

Kan avsløre mer

Han utelukker ikke at det kan bli igangsatt nye DNA-undersøkelser for å undersøke materialet i saken på nytt. DNA-teknologi kan avsløre mer i dag enn i 1995. — Den tiden som er gått siden denne handlingen, tilsier at det er naturlig etter hvert å i hvert fall vurdere om det er aktuelt å gjøre slike undersøkelser, sier Songstad.

HVEM DREPTE HENNE: Birgitte Tengs ble drept på Karmøy i 1995.