Hovedindeksen var etter en halvtimes handel opp 0,56 prosent til 541,82 poeng. Samtidig var det klart at oljeprisen var på vei ned etter helgens nyhet om en avtale om Irans atomprogram.

Mens nordsjøoljen falt til 108,68 dollar fatet, ble den amerikanske lettoljen omsatt for 93,46 dollar.

Mest omsatt på Oslo Børs den første halvtimen mandag var som vanlig olje— og gassgiganten Statoil, men selskapet falt 0,1 prosent. Norsk Hydro falt 0,2 prosent. Bortsett fra et kraftig fall på hele 36,3 prosent for riggselskapet Songa Offshore, som berges etter en omfattende redningspakke, er det oppgang for de aller fleste selskapene på hovedindeksen.

John Fredriksens riggselskap Seadrill, som la fram et positivt resultat mandag morgen, var opp 0,7 prosent. DNO International steg 3,1 prosent etter nyheten om at de regionale kurdiske myndighetene i Nord-Irak vil starte eksport av olje gjennom rørledning tidlig i 2014, skriver Dagens Næringsliv.

Andre selskaper som stiger markert mandag formiddag er Aker Solutions (1,7 prosent) og Norwegian (1,3 prosent).

Det var oppgang også på de viktigste europeiske børsene mandag formiddag. Både CAC 40 i Paris, DAX i Frankfurt, FTSE 100 i London og den paneuropeiske Euronext 100-indeksen steg med oppunder 0,5 prosent.