En mann i 40-årene og en kvinne i 30-årene som begge har tilhold i boligen der drapet skjedde, er siktet for drap eller medvirkning til drap på mannen i 60-årene.

— Vi fikk melding fra AMK klokka 8.33 og foretok utrykning til stedet. Der ble en person funnet død, sa politistasjonssjef Kurt Pettersen på en pressekonferanse på politihuset i Tromsø tirsdag klokka 14.

Pettersen opplyste at politiet da de ble varslet av AMK allerede hadde fått tre meldinger fra leiligheten, men at de ikke anså meldingene som så alvorlige at de fant det nødvendig å rykke ut.

— Det hører med til historien at operasjonssentralen hadde fått tre tidligere meldinger fra denne adressen. De var av en slik art at operasjonssentralen valgte å ikke rykke ut. Det ble også gjennomført en samtale med mannen som senere ble funnet drept, sier Pettersen.

Spesialenheten varslet

Den første meldingen ble ringt inn klokka 7.49, den andre klokka 8.18 og den tredje kort tid etter. Pettersen opplyser at operasjonsleder snakket med mannen som litt senere ble drept.

— Meldingene dreide seg om at vedkommende som disponerte leiligheten ønsket mannen som senere ble drept, fjernet. Konklusjonen var at man ikke rykket ut. Meldingen fra AMK tilsa imidlertid at vi måtte rykke ut umiddelbart, sier politistasjonssjefen.

Spesialenheten for politisaker er rutinemessig varslet og alle meldingene som ble ringt inn til operasjonssentralen er loggført.

— Jeg vil ikke spekulere på om politiet burde reagert på meldingene, sier Kurt Pettersen og understreker at politiet regelmessig får inn meldinger som er av en slik karakter at man velger å ikke rykke ut.

— Her var det ingen melding om at noen var utsatt for vold, men det var snakk om sjikane, sier Kurt Pettersen.

Relasjon

Han forteller at den drepte og én av de to pågrepne har en relasjon til hverandre.

Kvinnen i 30-årene var tirsdag ettermiddag avhørt, mens det ennå var uklart om også den medsiktede mannen i 40-årene ville la seg avhøre.

— Den andre sitter i samtale med sin forsvarer for avklare om han ønsker å avgi forklaring, sa politioverbetjent Morten Pettersen på pressekonferansen.

Han forteller at politiet har gjennomført åstedsundersøkelser i leiligheten og gjennom avhør av vitner dannet et relativt greit bilde av hva som har skjedd.

— Vi er tidlig i etterforskningen og ønsker ikke å gå nærmere inn på hendelsesforløpet, men den drepte er blitt utsatt for stump vold, sier politioverbetjenten.

Kjenninger

Begge de to siktede er kjent for politiet fra tidligere og har vanket i det de betegner som et rusbelastet miljø. Etter at etterforskerne har gjort sitt julaften, tar man nærmest pause i etterforskningen fram til 27. desember.

— Dersom den andre siktede ønsker å forklare seg, blir det foretatt avhør i ettermiddag. Så må vi oppsummere og ta stilling til hva vi gjør videre. Først på fredag blir det eventuelt aktuelt med varetektsfengsling, sier politioverbetjenten.