Kalte overgrep for «kos»

Tor Erling Staff kalte de seksuelle overgrepene Sigrid Beate Edvardsen ble utsatt for av sin far for «kos», da han forsvarte henne for drapet på sin far.

Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 14 år gammel

LIV BERIT TESSEM

Staff var det eneste advokatnavnet hun selv kjente da hun sommeren 2000 drepte sin far med kniv. Faren hadde misbrukt henne seksuelt siden tidlig i barndommen til langt opp i tenårene. Staff var hennes forsvarer i tingsretten.

— Gjorde meg usikker

— Mens jeg satt i varetekt med brev- og besøksforbud, møtte jeg kun fullmektiger fra advokatkontoret. Da jeg traff Staff rett før saken skulle opp til behandling, ga han klart uttrykk for at de seksuelle overgrepene ikke var det verste som hadde hendt meg i barndommen. Det var nesten som å tenke på som litt ekstra kos mellom faren min og meg. Selv ble jeg veldig usikker og forvirret fordi han ga meg følelsen av å være sutrete, sier Sigrid Beate Edvardsen.

Under rettssaken glemte han navnet hennes, kalte henne Toril og Ellen, forteller hun.

— Det var som om jeg og min sak ikke var viktig. Han hadde vært en langt bedre forsvarer for faren min, så sånn sett har «Lommemannen» fått den beste forsvareren han kan få.

Mener Staff bør gi seg

Edvardsen ble dømt for drapet på sin far i alle tre rettsinstansene. Hun tror ikke at dommen hadde blitt annerledes med en annen advokat enn Staff, men hun er sikker på at hennes opplevelse av den første rettssaken i tingsretten hadde vært helt annerledes.

— Jeg var sikker på at jeg ville få den beste hjelp, men opplevde i stedet at han bekreftet min skyldfølelse for overgrepene.

Hun synes det er rart at ingen hjalp henne til å gjøre et bedre forsvarervalg.

— Jeg håper at Tor Erling Staff snart pensjonerer seg, sier Edvardsen. Dette som en reaksjon på at den profilerte forsvarsadvokaten har bagatellisert de seksuelle handlingene den 55-åringen er siktet for. Hun blir både provosert og frustrert på vegne av guttene og deres familier når hun hører Staffs argumentasjon i mediene.

-. Det blir så forferdelig feil fordi de fleste som blir utsatt for overgrep, tror det er de det er noe galt med. Når Staff høylytt reduserer skadene av slik urett begått mot barn, så bekrefter han vår følelse av at det er vi som har skylden selv.

Det lyktes ikke Bergens Tidende å få kommentar fra Tor Erling Staff i går kveld.

Aftenposten/Bergens Tidende

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. I utenlandske medier

  2. – Kan ikke reagere på Staff

  3. Stang vil anmelde Staff

  4. Sjokkert over Staff

  5. - Et horribelt overgrep

  6. Staff refset for lommemannen-uttalelser

  7. Identifisert på nettet

BT anbefaler

Politiet rykket ut til melding om mishandlet gutt (7). Nå får betjentene oppfølging.

– Politifolk er også mennesker. De har følelser de også, sier politistasjonssjef Lars Morten Lothe.

LES SAKEN