Innrømmer påkjørsel

Den siktede bileieren har innrømmet at han natt til lørdag kjørte ned og drepte Sigbjørn Solgård (25) på en gangsti på Karmøy.

  • NTB
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 14 år gammel

– Han har i avhør innrømmet at han var sjåfør av bilen da den traff Sigbjørn Solgård. Han erkjenner også delvis straffskyld i saken, sier lensmannen på Karmøy Reidar Gaupås til NTB.

Mannen, som er i 40-årene, er siktet for uaktsomt drap.

En mann i 20-årene som var passasjer i bilen, er siktet for å ha unnlatt å melde fra om ulykken, og følgelig forlatt en person i hjelpeløs tilstand. Ifølge Gaupås innrømmer mannen at han var i bilen da ulykken skjedde, men han erkjenner ikke straffskyld.

Sprik i forklaringene

Det er noe sprik i forklaringene til de to siktede.

– De er enige om hvem som kjørte, men ellers spriker forklaringene noe. Dette er også årsaken til at sjåføren kun erkjenner delvis straffskyld, sier Gaupås.

Føreren av ulykkesbilen jobber som avisdistributør i området. Gaupås sier til NTB at det var derfor han kjørte bilen på sykkelstien.

Solgård var sannsynligvis på vei til hjemmet sitt som ligger i forlengelsen av sykkelstien da han ble truffet.

Funnet av politipatrulje

25-åringen var i Kopervik sentrum natt til lørdag. Klokken 5.37 lørdag morgen ble han funnet død av en politipatrulje.

Etter intenst arbeid fra politiet ble begge de siktede pågrepet og siktet lørdag formiddag. De har sittet i avhør både lørdag og søndag. Først mandag blir det klart om de blir framstilt for varetektsfengsling.

De tekniske undersøkelsene er så godt som ferdige. Politiet har blant annet funnet spor på bilen som de mener stammer fra sammenstøtet. Ikke langt fra åstedet ble det også funnet aviser strødd utover.

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

  1. Avisbud siktet for bildrap

  2. Siktet for uaktsomt drap<br/>etter påkjørsel på Karmøy

En mann i 40-årene har innrømmet at han kjørte ned og drepte 25 år gamle Sigbjørn Solgård på en gangsti på Karmøy. Foto: Wiestad, Jostein

BT anbefaler

Marie hadde ikke følelser for Bjørne. Én kveld endret alt.

Derfor valgte de å gifte seg unge.