Frode Berg: – Jeg har fortalt ganske detaljert

Frode Berg møtte tirsdag Stortingets EOS-utvalg. Han sier han ikke har holdt tilbake noe informasjon for utvalget.

Publisert Publisert

MØTTE PRESSEN: Frode Berg etter tirsdagens møte med Stortingets EOS-utvalg. Foto: Fredrik Hagen, NTB scanpix

  • NTB

– Det har gått greit. Jeg fikk snakket om det jeg hadde behov for å snakke om, sa Frode Berg da han kom ut fra møtet med Stortingets EOS-utvalg tirsdag ettermiddag.

Berg kom ut fra Kripos' lokaler like før klokken 16. På vei inn tidligere på dagen sa Berg at han i møtet ville opprettholde kritikken mot E-tjenesten.

– Noterte mine synspunkter

– Jeg har fått registrert og notert mine synspunkter. Jeg fortalte ganske detaljert, det er ingen grunn til å holde noe tilbake for dem, sa Berg.

Han bekreftet videre at han redegjorde for at han mener at han ble utsatt for press.

Berg fortalte til pressen at han skal roe ned i Oslo sammen med konen de neste dagene og at han drar hjem til Kirkenes etter hvert.

– Jeg skal fortsette der jeg slapp for to år siden i Kirkenes og jobbe videre med folk-til-folk-samarbeidet, ut fra den situasjonen vi er i nå, sa Berg.

Ingen planlagte møter

Berg sa videre at han vil være tilgjengelig dersom EOS-utvalget har behov for flere møter med ham, men at det ikke er planlagt noen flere møter. Det er heller ikke planlagt ytterligere møter med E-tjenesten eller politiet, men det blir en debrif etter hvert.

Berg takket videre for all hjelpen han har fått fra forsvaret, lege og psykolog, som gjør ham i stand til å gå ut i samfunnet igjen så raskt.

– Jeg angrer ikke på noe, men jeg er fryktelig lei meg for at jeg havnet i den situasjonen jeg havnet i. Det sliter jeg litt med, sa Berg.

Han ble 15. november løslatt etter å ha blitt dømt for spionasje og tilbrakt nesten to år i russisk fengsel.

Publisert