Familien har bodd i Islington nordøst i London siden høsten 2012. Etter to år velger de å vende nesene hjemover til huset sitt i Lommedalen i Bærum som de kjøpte i 2003.

— Prinsesse Märtha Louise, Ari Behn og familien flytter til sommeren hjem til Lommedalen. Jentene begynner på Steinerskolen i Bærum til høsten, sier kommunikasjonssjef Marianne Hagen ved Slottet til NTB.

Prinsesse Märtha Louise og mannen Ari Behn giftet seg i 2002 og har tre barn: Maud Angelica (11), Leah Isadora (9) og Emma Tallulah (5).

Årsaken til at de flyttet til London, var at de ville at de tre barna skulle lære engelsk, og at de hadde lyst til å bo utenlands en periode før barna ble tenåringer.

Da de flyttet, sa Märtha Louise at det hun kom til å savne mest, var den norske naturen og å gå på ski.

I løpet av tiden i London har prinsessen pendlet til Norge for å gjennomføre sine offisielle plikter.

Kongehusekspert Kjell Arne Totland synes det er gledelige nyheter at familien flytter hjem.

— Dette betyr jo trolig at Märtha og Ari vil synes mer i norsk offentlighet. Det vanskelig å si noe om årsaken til at de flytter hjem igjen, men det kan jo ha blitt litt strabasiøst for prinsessen å reise fram og tilbake i forbindelse med jobb og undervisning. Dessuten har de jo de tre døtrenes skolegang å ta hensyn til, sier Totland til VG.