Familien til den savnede Anja Weløy Aarseth er kommet til Ålesund, bekrefter deres bistandsadvokat Einar Råen.

— De er preget av sjokk og er i enorm sorg. De har det veldig vanskelig, samtidig som de innser at dette bare er startfasen av saken. De setter pris på å få være i fred fra pressen. For dem er det viktig å få se Anja, sier han.

Orienteringen fra rettsmedisinerne vil sannsynligvis komme mandag, men politiet varsler at informasjonen fra dem kommer til å være sparsom.

— Vi vil sende ut informasjon om identiteten så snart den er klar. Men vi kommer ikke til å gå ut med nøyaktig dødsårsak av hensyn til etterforskningen. Det henger sammen med at vi ikke ønsker at gjerningspersonen skal lese seg til slike detaljer i pressen, og slik spikre sine forklaringer, sier politiadvokat Yngve Skovly i Sunnmøre politidistrikt.

Les også:

Obduseres mandag

Kvinnen som ble funnet død på Akslafjellet, og som trolig er den savnede Anja Weløy Aarseth (21), obduseres og identifiseres på sykehuset i Ålesund mandag. To rettsmedisinere og en preparant fra Bergen vil utføre arbeidet.

Etterforskerne håper at obduksjonen kan avklare dødsårsaken og gi dem noe å jobbe med for å pågripe en gjerningsmann.

Den formelle identifiseringen skjer etter at kvinnen er obdusert, likevel finnes det knapt noen tvil om at det er Anja Weløy Aarseth (21) fra Bergen som lørdag ble funnet i krattet omtrent 10-15 meter nedenfor en turvei på Akslafjellet i Ålesund.

Politiet mener det dreier seg om et drap.

Hun ble funnet rett nedenfor en bunker. Bunkeren er i dag murt igjen, og synes fra oversiden kun som et betongdekke.

Leter etter spor

Først søndag ble hun båret ut av området. I mellomtiden har åstedsgranskere undersøkt henne der hun lå og stedet hun ble funnet for å jakte på spor som senere kan identifisere en gjerningsmann.

Det er sannsynlig at gjerningsmannen har etterlatt seg spor der hun ble funnet, uansett om funnstedet også er åsted eller ikke.

Politiet tror ikke regnværet de siste dagene har ødelagt tekniske bevis.

— Regn gjør arbeidet mer kronglete, men det bør gå bra likevel, sier politiadvokat Yngve Skovly i Sunnmøre politidistrikt.

Han ønsker ikke å kommentere om krimteknikerne til nå har gjort funn av DNA på Akslafjellet etter at arbeidet startet søndag formiddag.

— Den informasjonen holder vi for oss selv, sier han.

Vil kartlegge alle

Politiet vil ha kontakt med alle som var på Aksla i Ålesund i tidsrommet Anja Weløy Aarseth (21) befant seg i området onsdag kveld.

— Vi fortsetter med tekniske undersøkelser og henter inn stadig nye avhør, sier politiadvokat Yngve Skovly ved Sunmøre politidistrikt. Politiet har oppfordret folk til å ta vare på alle bilder og videoopptak som er gjort i området fra onsdag, da hun forsvant, til lørdag, da hun ble funnet.

Søndag kveld var det allerede kommet inn 600 tips i saken, men politiet vil ha inn flest mulig opplysninger.

Politiet har varslet at de i løpet av dagen skal gå ut med en beskrivelse av den drepte kvinnens klær.