Under en pressekonferanse tirsdag ettermiddag sa hun at partiet vil bruke resten av denne uken til interne forberedelser.

— Det vil være naturlig at vi i begynnelsen av neste uke begynner samtaler med de andre tre partiene for å avklare den politiske situasjonen, sa Jensen.

Hun betegnet situasjonen for partiet etter stortingsvalget som historisk.

— Vi skal i en avklarende drøftelse med de andre partiene om mulig regjeringsdeltakelse. Hvordan det utvikler seg, gjenstår å se, sa Frp-lederen.Tidligere tirsdag var medlemmene av Frps sentralstyre samlet til et møte hvor de ifølge Jensen drøftet valgresultatet og hva som blir de praktiske konsekvensene av det.

— Vi er fulle av optimisme og mener selv at valgresultatet gir oss en veldig sterk posisjon inn i eventuelle forhandlinger når og hvis vi måtte komme dit, framholdt Jensen.

På spørsmål om sentralstyret hadde gitt Frp-lederen noen nye føringer i forkant av de mulige regjeringsforhandlingene, svarte hun nei. Det er partiets landsstyre som skal ta endelig stilling til et eventuelt framforhandlet resultat, understreket hun.