Torsdag forrige uke ble det klart at politiet gransker en av bistandsadvokatene i 22. juli-saken for lekkasjer til mediene.

Et dokument utlevert 3. februar hadde sporbare tegn, og politiet mener å kunne spore lekkasjer av blant annet bilder til en bestemt bistandsadvokat.

Bekrefter at det er Klomsæt

På spørsmål fra NTB bekrefter Irene Ramm, informasjonssjef ved Oslo tinghus, at tingretten har mottatt en begjæring fra politiet om å trekke oppnevnelsen av Sigurd Klomsæt som bistandsadvokat. Klomsæt selv har vært sparsom med kommentarer til pressen.

— I denne saken får folk si det de vil si, og så kommer jeg til å uttale meg om det på et senere tidspunkt. Jeg har ikke hentet ut det aktuelle dokumentet, sier Klomsæt til NTB.

Klomsæt jobbet med en sak på Sørlandet da dokumentene ble gitt til bistandsadvokatene i Oslo.

Han representerer en ung Utøya-overlevende i terrorsaken. NTB har vært i kontakt med guttens familie, som ikke ønsker å kommentere saken før Oslo tingrett har kommet til en avgjørelse i saken.

Etterforsker om det er straffbart

Saken etterforskers nå av Asker og Bærum politidistrikt. Fredag opplyste statsadvokat Svein Holden, aktor i saken, til NTB at Asker og Bærum politidistrikt tar over saken fordi Oslo politidistrikt selv er under etterforskning for lekkasjer.

— Vi er i full gang med etterforskningen av saken. Vi har brukt de siste dagene til å finne ut hva som faktisk har skjedd. Vi jobber også med å finne ut av om det som er gjort faktisk er straffbart, sier politiinspektør Stine Karlsen ved Asker og Bærum politidistrikt til NTB.

Tilsynsrådet for advokatvirksomhet bekrefter overfor P4 Nyheter at det kan være aktuelt å åpne tilsynssak mot bistandsadvokaten.

Klomsæt må innen onsdag svare for anklagene ovenfor Oslo tingrett. Det er ventet at tingretten tar en avgjørelse i politiets begjæring om å trekke oppnevnelsen av advokaten neste uke.