Foreldrene til Sigrid Giskegjerde Schjetne meldte henne savnet klokken 00.30 natt til søndag, da hun ikke kom hjem som avtalt etter å ha vært hos en venninne.

— Vi fortsetter med både leting og etterforskning, men har stadig ikke noe nytt å melde. Vi etterlyser fortsatt tips, og vi jobber nå med vitneavhør, sier vaktleder Tone Bærland ved kriminalvakten i Oslo politidistrikt til NTB i 20-tiden søndag kveld.

Hørte skrik

Anne-Mette Sætre er en av de nærmeste naboene til barnehagen, som ligger bare noen hundre meter fra der jenta bor. Hun forteller at både hun og datteren hørte bråk ved 00.30-tida i natt.

— Vi hørte et langt, panisk og redselsfullt skrik. Jeg satt ute balkongen, men datteren min som var inne reagerte også. Skriket kom fra området ved åsen som ligger ved siden av barnehagen. Datteren min sa det hørtes ut som et vondt skrik, sier Sætre til Dagbladet.

Politiet bekrefter overfor NTB at de har mottatt tips om at det ble hørt skrik i området, men sier at de foreløpig ikke kan være sikre på at det er knyttet til forsvinningen.

Ifølge VG gikk jenta fra venninnens hus like før midnatt. Spaserturen skulle tatt en snau halvtime, og familien varslet politiet da hun ikke kom hjem.

Brannvesenet bistår

Mange frivillige lette søndag kveld fortsatt etter jenta. Hunder er også blitt brukt i letingen.

— Venner, familie og andre frivillige deltar i søket, opplyser operasjonsleder André Kråkenes til NTB.

Søndag kveld bisto også brannvesenet politiet i letearbeidet.

— Ved behov har vi seks dykkere og en båt som står til politiets disposisjon, sier fungerende vaktkommandør Stig Henning Duaas i Oslo brann- og redningsetat til NTB.

I 20-tiden søndag sa han at dykkerne foreløpig ikke har startet søk, men at de er klare til å gå i vannet på kort varsel hvis politiet ber dem om det.

Sendte SMS

Det er rundt to kilometer hjem til 16-åringen. Politiet har funnet skoene og mobiltelefonen til jenta ved barnehagen. Innsatsleder Brian Skotnes opplyser at det også er funnet en sokk i samme område.

— I og med at vi har funnet gjenstander gjør dette saken mer mistenkelig. Det er ingen grunn til at hun skulle ha tatt av seg sko og sokker, sier han til VG.

— Etter at hun forlot huset til venninnen har hun holdt telefonisk kontakt med venninner. De sendte SMS-er. Vi har ingen grunn til å tro at hun hadde en unormal oppførsel før hun forsvant, forteller innsatslederen videre.

Rundspørring

— Vi prater med familie og kjente, men vi har ikke kommet nærmere å finne ut hva som kan ha skjedd eller hvor hun har blitt av, så det er fremdeles et mysterium, sa vaktleder Jon Rune Lande i kriminalvakten i Oslo politidistrikt til NTB tidligere søndag.

Da hun forsvant hadde jenta, som fylte 16 år i juli, på seg dongerishorts, blågrønn hettegenser og grå singlet. Hun bar på en brun skinnveske. Hun er 170 centimeter høy og har brunt, langt hår og blå øyne.

Politiet ber alle som var i området rundt Skøyenåsen mellom 23.30 og 01.00 om å ta kontakt. Publikum som har tips om saken kan kontakte politiet på telefon 02800.

Sigrid Giskegjerde Schjetne, født 06.07.96, er savnet fra Østensjø i Oslo
SCANPIX
Innsatsleder Brian Skotnes i Oslo-politiet leder politiets arbeid for å finne Sigrid Giskegjerde Schjetne, som ble meldt savnet natt til søndag.
SCANPIX