Utenriksdepartementet tror ikke lenger det er sannsynlig å finne overlevende etter gisselaksjonen ved In Aménas i Algerie.

— Vi har forstått algeriske myndigheter slik at det fortsatt pågår søk og en gjennomgang ved gassanlegget, men dette er ikke lenger et søk etter overlevende. De leter blant annet etter udetonerte eksplosiver, opplyser pressekontakt Veslemøy Lothe Salvesen i Utenriksdepartementet (UD).

Kripos jobber videre

Hun sier UD har bedt om en formell bekreftelse fra algeriske myndigheter når søket i In Aménas er avsluttet, men legger til at de foreløpig ikke har mottatt noen slik beskjed.

I Alger fortsetter arbeidet med å identifisere de drepte etter gisselaksjonen.

— Kripos har tilgang og jobber fortsatt i Alger. De er ikke ferdige med å undersøke den gruppen av drepte som de er gitt tilgang til, forklarer Lothe Salvesen.

Sju personer fra Kripos' ID-gruppe er på plass i Algeries hovedstad for å bistå i identifiseringsarbeidet.

Fem formelt savnet

Når en eventuell identifisering er klar, er det Statoil som først vil går ut med denne informasjonen. UD og Kripos vil ikke gi noen kommentarer før navnene på eventuelle identifiserte ofre er offentliggjort.

Fem nordmenn er fortsatt formelt savnet etter terrorangrepet forrige uke.

Ytterligere 12 nordmenn jobbet ved anlegget som ble angrepet, men slapp unna da en islamistisk gruppe slo til onsdag 16. januar.